21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Αυστηρό μήνυμα Κεραμέως μετά την επίθεση σε εκπαιδευτικό στα Χανιά: “Τέτοιες ενέργειες είναι αδιανόητες και δεν θα γίνουν ανεκτές” – Μήνυση κατέθεσε ο καθηγητής – Στηρίζει η εκπαιδευτική κοινότητα

Ημερομηνία:

«Το υπουργείο θα κάνει ό,τι χρειασθεί για να προστατεύσει την εκπαιδευτική κοινότητα από οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια», τόνισε σε ανάρτηση σε κοινωνικό δίκτυο η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με το περιστατικό λεκτικής και σωματικής βίας εναντίον εκπαιδευτικού σε σχολείο των Χανίων, από γονέα που αρνήθηκε να φορέσουν τα παιδιά του μάσκα.

Όπως ανέφερε η υπουργός, επικοινώνησε με τον εκπαιδευτικό και τον διευθυντή του σχολείου ενώ έχει ήδη ζητήσει από την υπηρεσία να καταθέσει σχετική αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα για τις περαιτέρω ενέργειες.

«Στο πρόσωπο του εν λόγω εκπαιδευτικού αντικατοπτρίζεται όλο το εκπαιδευτικό δυναμικό, το οποίο υπερβάλλει εαυτόν για να στηρίξει τα παιδιά μας, τις οικογένειές τους και την κοινωνία εν συνόλω στην ιδιαίτερα δύσκολη αυτή περίοδο. Τέτοιες ενέργειες είναι αδιανόητες και δεν θα γίνουν ανεκτές», κατέληξε η υπουργός.

Να σημειώσουμε ότι ο καθηγητής κατέθεσε μήνυση εις βάρος του δράστη της επίθεσης. Πιο συγκεκριμένα, μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο Χανίων προχώρησε στη μήνυση στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων ώστε να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη ο δράστης.

Ο εκπαιδευτικός κόσμος των Χανίων στηρίζει τον καθηγητή

Σύσσωμος ο εκπαιδευτικός κόσμος του νομού εκφράζει τη στήριξή του προς τον καθηγητή που δέχθηκε επίθεση από γονέα επειδή δεν επέτρεψε σε μαθητή χωρίς μάσκα να εισέλθει στο σχολείο.

Πιο συγκεκριμένα, οι διευθυντές όλων των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Χανίων και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων με κοινή τους ανακοίνωση εκφράζουν τη στήριξη στον καθηγητή αναφέροντας τα εξής:

“Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και οι διευθυντές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας , ευρισκόμενοι σε τηλεδιάσκεψη σήμερα 14/9/2020 και ώρα 14:00, καταδικάζουμε το περιστατικό της επίθεσης και χειροδικίας σε βάρος συναδέλφου εκπαιδευτικού και μάλιστα εν ώρα υπηρεσίας, που συνέβη σήμερα στο 2ο Γυμνάσιο Ελ. Βενιζέλου. Σε κάθε περίπτωση είμαστε δημόσιοι λειτουργοί, διευθυντές και εκπαιδευτικοί και σεβόμαστε τους νόμους της Ελληνικής πολιτείας και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ζητάμε από την πολιτεία την προστασία όλων των εκπαιδευτικών και εμάς των ιδίων στο χώρο εργασίας μας έτσι ώστε να ασκούμε απρόσκοπτα το έργο μας στις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε.”

Ο Δ/ντης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων

Εμμανουήλ Τζανάκης

Οι Δ/ντες σχολείων Δ/θμιας Εκπ/σης

Γιώργος Αθανασάκης
Αντώνης Αθανασάκης
Δώρα Αθανασοπούλου
Διαλεχτή Αλεξούδη
Γιώργος Ανδρεδάκης
Στεφανία Αρετάκη
Ελένη Βαγιωνάκη
Δημήτρης Βλαχοδήμος
Ιωάννα Βουρεξάκη
Γιάννης Δαράκης
Σοφία Δασκαλάκη
Θοδωρής Ζαννής
Ειρήνη Καλαϊτζάκη
Ερασμία Καλαϊτζάκη
Γιώτα Καλοβρέκτη
Πέτρος Καπούλας
Ρένα Καρακίζου
Γιώργος Καρκάνης
Χρύσα Καρτσωνάκη
Σταύρος Κασιμάτης
Πάνος Κορακοβούνης
Ζαχαρίας Κουτουλάκης
Μανώλης Λεβεντάκης
Τόνια Μαζοκοπάκη
Μαρία Μαράκη
Ιωάννης Μαυρογένης
Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτου
Θωμάς Παναγιώτου
Βασιλική Πανδή
Αποστόλης Παπαγιάννης
Μίλτος Παπαγρηγοράκης
Στέλιος Παπαδάκης
Μανώλης Παπαδάκης
Χάρις Παπαευαγγέλου
Βασίλης Παπαστάμος
Μάρμπυ Πιμπλή
Ηλίας Πιτσιλαδής
Πέτρος Ποτετσιανάκης
Κώστας Σαμαράς
Ευαγγελία Σαρρή
Μανώλης Σημαντηράκης
Εμμανουήλ Τζανάκης
Γιάννης Φασαράκης
Μαρία Φλουρή
Αντώνης Χαραλαμπάκης
Θόδωρος Ψαράκης
Γιώργος Ψαράκης”

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Σε εξέλιξη το Υπουργικό Συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της τοποθέτησής του κατά τη...

Εργασίες του Δήμου Χανίων στα πεζοδρόμια της οδού Αποκορώνου από τη Δευτέρα 1 Απριλίου

Συνεχίζονται από τον Δήμο Χανίων οι μεγάλες παρεμβάσεις ανακατασκευής...