19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Αυτά είναι τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (MSc) του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20

Ημερομηνία:

Το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (CIHEAM-ΜΑΙΧ),όργανο του διεθνούς οργανισμούΔιεθνές Κέντρο Ανωτάτων Μεσογειακών Γεωπονικών Σπουδών (CIHEAM), ανακοινώνει τη λειτουργία των παρακάτω μεταπτυχιακών προγραμμάτων διάρκειας δύο (2) ακαδημαϊκών ετών που οδηγούν σε Master of Science (MSc) (https://www.iamc.ciheam.org/):

  • BusinessEconomicsandManagement – ΟικονομίακαιΔιοίκηση Επιχειρήσεων
  • Horticultural Genetics and Biotechnology – ΓενετικήκαιΒιοτεχνολογίαΟπωροκηπευτικών
  • SustainableAgriculture – Αειφόρος Γεωργία
  • Food Quality and Chemistry of Natural Products–ΠοιότηταΤροφίμωνκαιΧημείαΦυσικώνπροϊόντων
  • Geoinformation in Environmental Management – ΓεωπληροφορικήστηΔιαχείρισηΠεριβάλλοντος

Τα προγράμματα απευθύνονται σε αποφοίτους ακαδημαϊκών ιδρυμάτων τετραετούς φοίτησης (240 ECTS), συναφών επιστημονικών πεδίων, με πολύ καλή γνώση της αγγλικής, που επιθυμούν να αναπτύξουν τις γνώσεις τους και την ερευνητική τους κατάρτιση και προσανατολίζονται προς μια σταδιοδρομία στον ακαδημαϊκό ή στον επιχειρηματικό κόσμο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Έχουν σχεδιαστεί δε με βάση τα διεθνή εκπαιδευτικά πρότυπα, εστιάζουν στην παροχή υψηλής θεωρητικής κατάρτισης και στην ανάπτυξη ερευνητικών δεξιοτήτων, καλλιεργούν την πρωτοβουλία και τη συνεργασία και υλοποιούνται σ’ ένα σύγχρονο, διεθνικό, διαπολιτισμικό και υποστηρικτικό περιβάλλον.

Τα μαθήματα διδάσκονται στην αγγλική ενώ ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα των προγραμμάτων του CIHEAM-MAIX είναι η συμμετοχή επισκεπτών καθηγητών από αναγνωρισμένα υψηλού κύρους πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Υποτροφίες που συμπεριλαμβάνουν δίδακτρα καιδωρεάν διαμονή και διατροφή στο campus του Ινστιτούτου, παρέχονται σε περιορισμένο αριθμό Ελλήνων και ξένων φοιτητών.

Σύμφωνα με το άρθρο 46 του Ν 4559 (ΦΕΚ 142/Α/03-08-2018) «Τα μεταπτυχιακά διπλώματα που χορηγεί το Διεθνές Κέντρο Ανωτάτων Μεσογειακών Γεωπονικών Σπουδών είναι ισότιμα προς τα μεταπτυχιακά  διπλώματα των ελληνικών δημοσίων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων».

Η αναγνώριση της σημασίας των μεταπτυχιακών προγραμμάτων και του διεθνούς κύρους του Ινστιτούτου,αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός αποφοίτων του γίνονται δεκτοί για την εκπόνηση διδακτορικού διπλώματος με πλήρη υποτροφία σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικούενώ πολλοί απόφοιτοι κατέχουν διακεκριμένες θέσεις σε ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, δημόσιους φορείς, τοπικές αρχές αλλά και στον ιδιωτικό τομέα (βλ.https://www.iamc.ciheam.org/en/education/career_prospects).

Πληροφορίες  και ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων στην ιστοσελίδα: https://www.iamc.ciheam.org/.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...