Αυτή είναι η πρώτη μπριζόλα rib-eye μέσω βιοεκτύπωσης ζωντανών κυττάρων σε εκτυπωτή 3D Printing

Κανένα σχόλιο

ΗAleph Farms Ltd. παρουσίασε την πρώτη μπριζόλα rib eye παρασκευασμένη με την τεχνολογία 3D βιο-εκτύπωσης, με τη χρήση ιστού από ζωντανό ζώο.

Σε συνεργασία με τη σχολή βιοϊατρικής μηχανικής στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Ισραήλ, η Aleph Farms έκανε την «πρώτη μπριζόλα ribeye χωρίς σφαγή στον κόσμο», δήλωσε η εταιρεία την περασμένη Τρίτη σε δήλωση της.

Στην επίσημη ανακοίνωση της αναφέρονται τα εξής: «Σε αντίθεση με την παραδοσιακή τεχνολογία 3D printing, η δική μας τεχνολογία αφορά τη βιοεκτύπωση ζωντανών κυττάρων που στη συνέχεια τοποθετούνται σε θερμοκοιτίδα για να αναπτυχθούν, να διαφοροποιηθούν και να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους έτσι ώστε να αποκτήσουν την υφή και την ποιότητα μιας πραγματικής μπριζόλας. Το σύστημα, μας επιτρέπει τη διάχυση των θρεπτικών ουσιών σε όλο τον ιστό και προσδίδει παρόμοιο σχήμα και δομή με αυτό που συναντάμε στα ζώα πριν και κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος».

"Sponsored links"

Το εργαστήριο που καλλιεργείται θα μπορούσε να δώσει στους καταναλωτές τη γεύση και τις θρεπτικές ιδιότητες του βοείου κρέατος χωρίς να σκοτώνεται ένα ζώο. Η αυξανόμενη ζήτηση για εναλλακτικά κρέατα αύξησε τις πωλήσεις σε μπιφτέκι και λουκάνικα με βάση τα φυτά.

«Δεν είναι απλά πρωτεΐνες, είναι ένα σύνθετο προϊόν», δήλωσε  από τη μεριά του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ντιντιέ Τούμπια. «Το προϊόν αντανακλά την αισθητηριακή ποιότητα, την υφή, τη γεύση και τις ραβδώσεις λίπους μιας παραδοσιακής μπριζόλας rib-eye», συμπλήρωσε.  Η εταιρεία θα μπορεί να προσαρμόσει την μπριζόλα της στις προτιμήσεις των πελατών, κάνοντάς την για παράδειγμα περισσότερο ή λιγότερο τρυφερή. «Μπορούμε να σχεδιάσουμε κρέας για μία συγκεκριμένη αγορά, προσαρμόζοντας την ποσότητα κολλαγόνου, συνδετικών ιστών και λίπους, για να εξατομικεύσουμε το προϊόν με βάση συγκεκριμένες απαιτήσεις», εξήγησε ο Τούμπια.

Η Aleph Farms είπε ότι τώρα μπορεί να παράγει οποιοδήποτε είδος μπριζόλας και σχεδιάζει να επεκτείνει την ποικιλία ποιοτικών προϊόντων κρέατος.

Μέχρι σήμερα μόνο η Σιγκαπούρη έχει δώσει την έγκριση για την πώληση καλλιεργημένου κρέατος, αλλά φαίνεται ότι αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες.

Ο Τούμπια δήλωσε αισιόδοξος ότι τα προϊόντα της εταιρείας θα πάρουν έγκριση από τις αρμόδιες αρχές και εκτίμησε πως οι ΗΠΑ μπορεί να είναι από τις πρώτες χώρες που θα δώσουν το «πράσινο φως».

Στα : Επιστήμη

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live