Αυτή είναι η φρίκη του πολέμου: Το παιδί από το Κουρδιστάν που η κραυγή για τη μάνα του κάλυψε τα πάντα | Βίντεο

Κανένα σχόλιο

Ο πόλεμος δεν είναι εικόνα στις ειδήσεις, έλεγε ένα παλιό σύνθημα. Ο πόλεμος είναι φρίκη.

Στις εικόνες που βλέπουμε από τον πόλεμο αστραπή που κήρυξε η Τουρκία ενάντια των Κούρδων μετά το πράσινο φως των “συμμάχων” των Κούρδων, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, συνήθως οι σκληρές εικόνες δε φαίνονται.

Όμως τα θύματα του πολέμου είναι πραγματικά, δεν είναι εικόνες απλά εντυπωσιακές. Υποφέρουν, βλέπουν τις ζωές τους να καταστρέφονται. Οικογένειες ξεκληρίζονται ή φεύγουν από τις πατρογονικές τους εστίες. Παιδιά πεθαίνουν.

"Sponsored links"

Στο βίντεο που ανέρτησε ο Σουηδός φωτορεπόρτερ Niclas Hammarstrom που βρίσκεται στη Συρία, ένα παιδι προσπαθεί να καταλάβει τι του έχει συμβεί. Το σώμα του είναι γεμάτο εγκαύματα. Είναι από επίθεση με χημικά; Το παιδί πονά. Ουρλιάζει ζητώντας τη μάνα του ενώ όσοι είναι δίπλα του προσπαθούν να το καθησυχάσουν. Όμως δε μπορούν. Η κραυγή για τη μάνα του καλύπτει τα πάντα.

Δείτε το βίντεο:

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις