21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Αφεντικό εταιρειών με συμφέροντα στην αγορά ενέργειας στην Ελλάδα ο Φέρχοφσταντ

Ημερομηνία:

Η βελγική εφημερίδα «Libre Belgique» αποκαλύπτει τον ρόλο του επικεφαλής της Ομάδας των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκι Φέρχοφσταντ, και τη σχέση του με εταιρείες που εμπλέκονται στις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως ο Γκι Φέρχοφσταντ υπήρξε «λαλίστατος» κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, υπέρμαχος της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ αλλά και ένας από τους επικριτές της κυβέρνησης, έχοντας εκφράσει ανοιχτά τη συμπάθειά του στο Ποτάμι, και θερμός υποστηρικτής της ομοσπονδιακής Ευρώπης και του νεοφιλελευθερισμού.

Ο πρώην πρωθυπουργού του Βελγίου, στην τοποθέτησή του στο ευρωκοινοβούλιο, είχε κατηγορήσει τον Αλέξη Τσίπρα και τον είχε καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει άμεσα σε περισσότερες μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=ZW0iBEZc43o”]

Η βελγική εφημερίδα «Libre Belgique», όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών,  διερωτάται κατά πόσο είναι ειλικρινές το ενδιαφέρον του Γ. Φέρχοφσταντ για την τύχη της Ελλάδας. Σε δημοσίευμα στην έκδοση του Σαββατοκύριακου, και με αφορμή πρόσφατη έκθεση, αναφέρεται σε περιπτώσεις ευρωβουλευτών, για τους οποίους εγείρονται αμφιβολίες κατά πόσο η κοινοβουλευτική τους δράση προωθεί το γενικό καλό ή προσωπικά τους συμφέροντα.

Ο Γκι Φέρχοφσταντ φέρεται να συνδέεται με ιδιωτικές εταιρείες που αναμένουν να λάβουν μεγάλο μερίδιο από την ελληνική αγορά ενέργειας μέσω των ιδιωτικοποιήσεων. Πρόκειται, σύμφωνα πάντα με την έγκυρη «Libre Belgique», για τις εταιρείες Exmar και Sofina, των οποίων ο Γ. Φέρχοφσταντ είναι διευθύνων σύμβουλος και μάλιστα με αδρά αμοιβή.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...