Αφεντικό εταιρειών με συμφέροντα στην αγορά ενέργειας στην Ελλάδα ο Φέρχοφσταντ

1 Σχόλιο

Η βελγική εφημερίδα «Libre Belgique» αποκαλύπτει τον ρόλο του επικεφαλής της Ομάδας των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκι Φέρχοφσταντ, και τη σχέση του με εταιρείες που εμπλέκονται στις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως ο Γκι Φέρχοφσταντ υπήρξε «λαλίστατος» κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, υπέρμαχος της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ αλλά και ένας από τους επικριτές της κυβέρνησης, έχοντας εκφράσει ανοιχτά τη συμπάθειά του στο Ποτάμι, και θερμός υποστηρικτής της ομοσπονδιακής Ευρώπης και του νεοφιλελευθερισμού.

Ο πρώην πρωθυπουργού του Βελγίου, στην τοποθέτησή του στο ευρωκοινοβούλιο, είχε κατηγορήσει τον Αλέξη Τσίπρα και τον είχε καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει άμεσα σε περισσότερες μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις.

"Sponsored links"

Η βελγική εφημερίδα «Libre Belgique», όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών,  διερωτάται κατά πόσο είναι ειλικρινές το ενδιαφέρον του Γ. Φέρχοφσταντ για την τύχη της Ελλάδας. Σε δημοσίευμα στην έκδοση του Σαββατοκύριακου, και με αφορμή πρόσφατη έκθεση, αναφέρεται σε περιπτώσεις ευρωβουλευτών, για τους οποίους εγείρονται αμφιβολίες κατά πόσο η κοινοβουλευτική τους δράση προωθεί το γενικό καλό ή προσωπικά τους συμφέροντα.

Ο Γκι Φέρχοφσταντ φέρεται να συνδέεται με ιδιωτικές εταιρείες που αναμένουν να λάβουν μεγάλο μερίδιο από την ελληνική αγορά ενέργειας μέσω των ιδιωτικοποιήσεων. Πρόκειται, σύμφωνα πάντα με την έγκυρη «Libre Belgique», για τις εταιρείες Exmar και Sofina, των οποίων ο Γ. Φέρχοφσταντ είναι διευθύνων σύμβουλος και μάλιστα με αδρά αμοιβή.

tvxs.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 Σχόλιο

  1. Στέφανος Γλαύκωψ

    SOMEONE MUST CLEAN UP THE EARTH FROM ABOMINATIONS LIKE HIM

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις