17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Αφιερωμένος στον αγώνα ενάντια στα χημικά ο 8ος Κολυμβητικός Παράπλους Σούγιας

Ημερομηνία:

Στη Σούγια πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Ιουνίου ο 8ος Κολυμβητικός Μαραθώνιος Παράπλους Σούγιας.  

Οι αγώνες χωρίστηκαν σε τρία επίπεδα δυσκολίας ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν από μικρά παιδιά, ερασιτέχνες, ηλικιωμένοι αλλά και εν ενεργεία αθλητές τόσο της κολύμβησης όπως προπονητές και αθλητές του ΝΟΧ  αλλά και αθλητές τριάθλου. Το πρώτο επίπεδο είναι το παιδικό 150 μέτρων στο οποίο φέτος συμμετείχαν 20 παιδιά. Στο δεύτερο επίπεδο της μεσαίας δυσκολίας 45 συμμετέχοντες μεταξύ των οποίων και οι παλαίμαχοι αθλητές Καραβάνος, (παλιός αθλητής του ΝΟΧ, Ολυμπιακός, Εθνική Ελ.),  Κόρακας (ΝΟΧ) κλήθηκαν να καλύψουν την απόσταση των 1500 μέτρων ενώ στο τρίτο και πιο δύσκολο επίπεδο, 20 αθλητές κάλυψαν την απόσταση των 7.500 μέτρων. Η απόσταση αυτή μεταφράζεται σε τρεις φορές  την διάνυση της συνολικής απόστασης της παραλίας της Σούγιας κολυμπώντας παράλληλα με την ακτή από την μία άκρη (παραλία γυμνιστών) έως την άλλη (λιμάνι). Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν και δύο άτομα με ειδικές ανάγκες (ένας στο μεσαίο επίπεδο κι ένας στο μεγάλο). Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δημήτρης Αργυρόπουλος, ο οποίος συμμετείχε και στην μεγάλη απόσταση είναι το μοναδικό άτομο με ειδικές ανάγκες που έχει κολυμπήσει τον Τορωνέο κόλπο απόστασης 26 χλμ και στον μαραθώνιο Καλαμάτας 31.5 χλμ.

Η εκκίνηση δόθηκε περίπου στις 11 το πρωί αφού πρώτα ο αλυτάρχης του αγώνα και μέλος της διοικητικής επιτροπής του Πανελλήνιου Συλλόγου Μαραθώνιας και Χειμερινής Κολύμβησης “ΑΛΣ” έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες για την διαδρομή και την συμπεριφορά των συμμετεχόντων σε περίπτωση κόπωσης κι εγκατάλειψης αγώνα. Πρώτοι στο σημείο εκκίνησης του αγώνα βρέθηκαν τα παιδιά, ακολούθησαν οι συμμετέχοντες της μεσαίας απόστασης και τελευταίοι στην γραμμή εκκίνησης βρέθηκαν οι αθλητές της μεγάλης απόστασης απ όπου και ξεκίνησαν υπό της επευφημίες και χειροκροτήματα των παρευρισκόμενων στο σημείο και των λουόμενων στην παραλία της Σούγιας.

Για τις ανάγκες του αγώνα και την ασφάλεια των συμμετεχόντων ναυαγωοσοστική κάλυψη παρείχε  η Σύγχρονη Ναυτική Εκπαίδευση Χανίων με ναυαγοσώστες να βρίσκονται και να κινούνται παράλληλα με τους κολυμβητές εν πλώ σε σκάφη αλλά και με ομάδα ναυαγοσωστών στην παραλία απ όπου και παρακολουθούσαν τον αγώνα με κυάλια και συντόνιζαν την επιχείρηση. Ταυτόχρονα γιατρός μαζί με ασθενοφόρο περίμεναν στην ακτή σε περίπτωση που χρειαζόταν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησε τραπέζι σε ταβέρνες της Σούγιας δωρεάν για τους συμμετέχοντες στον αγώνα ενώ στην συνέχεια η βράβευση όλων και η παράδοση μεταλλίων στους τρεις πρώτους οι οποίοι ήταν οι Καλογεράκης Αντώνης και Γεωργιάδης Απόστολος (τερμάτισαν μαζί – 1.58.30), Βροντάκης Βασίλης (1.59.50) και Παντζέκος Παναγιώτης (2.04.13).

Τον αγώνα, θεσμό πια για τα Χανιά και τη Σούγια, οργάνωσε με επιτυχία για 8η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Καντάνου Σελίνου με συνδιοργανωτή τον υπό σύσταση Πανελλήνιο Σύλλογο Μαραθώνιας και Χειμερινής Κολύμβησης “ΑΛΣ”. Η συμμετοχή ήταν δωρεάν για όλους ενώ τέλος, ο φετινός αγώνας, αφιερώθηκε στην προσπάθεια και τις δράσεις αποτροπής της διαδικασίας υδρόλυσης των χημικών της Συρίας εν πλώ στη Μεσόγειο. Επόμενος Κολυμβητικός μαραθώνιος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Ιουλίου στα Σφακιά.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Νίκος N.Αγγελάκης
Περισσότερα άρθρα και δημoσιεύσεις μου εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Πύλη Σαμπιονάρα στα Χανιά

«Το ταξίδι του μαθητικού φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Χανιά...

Επεκτείνεται το δίκτυο καφέ κάδων βιαποβλήτων του Δήμου Χανίων με νέες περιοχές δράσης

Ο Δήμος Χανίων προχωρά στην επέκταση του προγράμματος «Διαλογή...

Επίκαιρα θέματα: Περί ανεμογεννητριών

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Απρίλης μήνας και η εικόνα...