14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Αφύλακτο το φαράγγι της Σαμαριάς: Ανοίγει στις 1 Μαϊου όμως οι προσλήψεις προσωπικού γίνονται στα μέσα Ιουλίου – Σοβαρός κίνδυνος για ατύχημα

Ημερομηνία:

Είναι δυνατόν να λειτουργεί το φαράγγι της Σαμαριάς χωρίς προσωπικό; Κι όμως γίνεται.

Όπως καταγγέλλει με επιστολή του ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγιάς Ρουμέλης, κ. Ιωάννης Τζατζιμάκης, αν και το φαράγγι της Σαμαριάς ξεκινά να λειτουργεί την 1η Μαϊου, προσωπικό για τη φύλαξη του προσλαμβάνονται μέσα Ιούλη, ακόμα και αρχές Αυγούστου. Ως αποτέλεσμα, όλο αυτό το διάστημα το φαράγγι, ένα σημείο προσέλκυσης τουριστών από όλο τον κόσμο, είναι αφύλακτο δημιουργώντας σοβαρούς κινδύνους για ατυχήματα.

Όπως σημειώνει ο κ. Τζατζιμάκης όλα αυτά τα χρόνια από καθαρή τύχη δεν έχει συμβεί κάποιο ατύχημα και αυτό και λόγω της εθελοντικής εργασίας κατοίκων της περιοχής για την περίοδο που δεν υπάρχουν εργαζόμενοι.

Άραγε, τα τόσα έσοδα που δημιουργεί το φαράγγι δεν επαρκούν για την πρόσληψη μερικών εργαζόμενων από τον Μάη και όχι από τον Αύγουστο;

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:

Σαν πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας της Αγ. Ρουμέλης, θέλω να σας ενημερώσω ότι παρά τις ενοχλήσεις μου κάθε χρόνο το φαράγγι ανοίγει επίσημα στις 1 Μαΐου ενώ οι προσλήψεις του προσωπικού γίνονται στα μέσα Ιουλίου μέχρι αρχές Αυγούστου, με αποτέλεσμα το φαράγγι να μένει αφύλακτο όλο αυτό το διάστημα με όλους τους κινδύνους που αυτό εγκυμονεί (πυρκαγιές, τραυματισμούς επισκεπτών κλπ).

Όλα αυτά τα χρόνια η διάνοιξη του Δρυμού γίνεται και με την συμβολή των κατοίκων της περιοχής, με δική τους προσωπική – εθελοντική εργασία.
Όλα αυτά τα χρόνια από καθαρή τύχη δεν έχει συμβεί κάποιο σοβαρό ατύχημα.
Επανειλημμένως έχω ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς χωρίς καμία ανταπόκριση, περιμένοντας να γίνει το κακό και μετά να ψάχνουν σε ποιον θα ρίξουν την ευθύνη.

Όλο το καλοκαίρι διασχίζουν χιλιάδες επισκέπτες τον Δρυμό και είναι απαράδεκτο με τόσα χρήματα που εισπράττονται να μην μπορεί να γίνει το αυτονόητο.

Εγώ σαν πρόεδρος της τοπικής κοινότητας θα συνεχίσω να ενημερώνω και να αναδεικνύω τα προβλήματα της περιοχής μου μέχρι να καταλάβουν οι αρμόδιοι, ότι πρέπει επιτέλους αυτά να λυθούν.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες ελπίζοντας στην κατανόηση και την επίλυση του προβλήματος.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ