16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Αχ. Γκίκας: Στην Κρήτη αναμένουμε 200 με 300 θετικά κρούσματα κορωνοϊού ανά εκατομμύριο τουρίστες

Ημερομηνία:

Στην Κρήτη αναμένουμε 200 με 300 θετικά κρούσματα κορωνοϊού στο ένα εκατομμύριο τουρίστες, σύμφωνα με τον Αχιλλέα Γκίκα, Καθηγητή εσωτερικής παθολογίας και μολυσματικών ασθενειών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η προσωπική εκτίμηση αυτή του καθηγητή αφορά σε όλη τη σεζόν όπως ανέφερε και ο ίδιος στην εκπομπή Ώρα Αιχμής της ΚΡΗΤΗ TV.

Αυτό σύμφωνα με τον κο Γκίκα ισοδυναμεί με 100 κρεβάτια στα νοσοκομεία του νησιού και περίπου 33 ασθενείς σε ΜΕΘ. Αυτός ο αριθμός είναι πολύ διαχειρίσμος σύμφωνα με τον καθηγητή με το σύστημα υγείας του νησιού να μπορεί άνετα να ανταποκριθεί σε αυτή την πραγματικότητα. Βέβαια σύμφωνα με τον κο Γκίκα το μυστικό είναι στα μέτρα προστασίας σε αεροδρόμια και ξενοδοχεία όπως και στα μέτρα ατομικής υγιεινής (πλύσιμο χεριών και μάσκες).

Απογοήτευση για τα ξενοδοχεία Καραντίνας

Την ίδια ώρα οι φορείς του τουρισμού εξέφρασαν την απογοήτευση τους για τα ξενοδοχεία καραντίνας στην Χερσόνησο μέσα στον αστικό ιστό θέτοντας θέμα προστασίας αλλά και ελέγχου του χώρου στην πιθανότητα απείθαρχων ασθενών. Μάλιστα τον έντονο προβληματισμό του εξέφρασε  και ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, ο τουριστικός πράκτορας Αντίπας Σηφάκης αλλά και ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης.

Με barcode και λογισμικό θα γίνεται ο έλεγχος στα κρητικά αεροδρόμια με σημείο αναφοράς μια ειδική φόρμα που θα συμπληρώνουν οι επιβάτες στο αεροδρόμια αναχώρησης.

Μάλιστα όσον αφορά το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Χώρας αυτό του Ηρακλείου θα πραγματοποιούνται καθημερινά 825 έλεγχοι ενώ πάνω απο 278 θα είναι οι έλεγχοι στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης των Χανίων.

Όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης σε ετοιμότητα

Ο καθηγητής εσωτερικής παθολογίας και μολυσματικών ασθενειών του Παν Κρήτης Αχιλλέας Γκίκας αναφέρθηκε σε μεγάλο στοίχημα για τον τουρισμό αλλά και την δημόσια υγεία χαρακτηρίζοντας ως σωστή απόφαση ότι στην Κρήτη πλέον δεν υπάρχει νοσοκομείο αναφοράς αλλά όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα έχουν και λόγο αλλά κυρίως ρόλο στην διαχείριση έκτακτων περιστατικών.

Όπως είπε ο κος Γκίκας αν υπάρχουν περιστατικά Κορωνοϊού σε τουρίστες αυτά θα διαχειρίζονται από τα νοσοκομεία που θα βρίσκονται στην περιφερειακή ενότητα που κάνουν διακοπές οι συγκεκριμένοι τουρίστες.

Όσον αφορά τον σχεδιασμό η λήψη των δειγμάτων θα γίνεται στοχευμένα, μέσα από μια διαδικασία με επιστημονικό υπόβαθρο, άρα από την ώρα που κάποιος θα μπαίνει μέσα, θα ξέρουν ότι θα πρέπει στον συγκεκριμένο άνθρωπο να γίνει το τεστ και μάλιστα θα γίνεται από υγειονομικά συνεργεία των ενόπλων δυνάμεων που θα συνεπικουρούνται από την πυροσβεστική και την αστυνομία.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ με τον δημοσιογράφο Μάνο Δασκαλάκη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...