25.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Αχ. Γραβάνης: Του χρόνου την Άνοιξη αν είμαστε τυχεροί το εμβόλιο κατά του κορωνοιού

Ημερομηνία:

Για τα νέα φάρμακα και τις επιστημονικές έρευνες για το εμβόλιο κατά του Covid-19 μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και τη Μαρία Ορφανάκη ο Αχιλλέας Γραβάνης, καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

“Οι κλινικές έρευνες για τα φάρμακα και το εμβόλιο κατά του Covid 19  γίνονται παντού στο κόσμο και έχουμε ενθαρρυντικά αποτελέσματα ” ξεκαθάρισε ο καθηγητής ενώ τόνισε ότι σε αρκετές από αυτές στην Ευρώπη συμμετέχουν Έλληνες ιατροί.

Αναφορικά με τη διαθεσιμότητα των φαρμάκων αυτών ο κ. Γραβάνης επισήμανε :“Για να είναι μια χώρα σε προτεραιότητα για τις καινούργιες θεραπευτικές τεχνολογίες θα πρέπει η ίδια να συνεισφέρει σε επίπεδο επιστήμης, αλλά και οικονομικό. Ευτυχώς η χώρα μας έχει ήδη συμμετάσχει στις έρευνες αυτές και θα έχει σίγουρα προτεραιότητα στη διάθεση των φαρμάκων αυτών”.

Την άνοιξη του 2021 πιθανότητα το εμβόλιο

“Ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο θέλει χρόνο και κατά την άποψη μου αυτό δεν πρόκειται να συμβεί πριν από τέτοια εποχή του χρόνου. Έχουμε 80 κλινικές μελέτες για την ανάπτυξη εμβολίων σε όλο τον κόσμο. Πολλά από αυτά τουλάχιστον τέσσερα, είναι σε φάση 2 δηλαδή το δίνουμε σε μεγαλύτερο αριθμό εθελοντών και βλέπουμε κατά το πόσο υπάρχουν αντισώματα σε αυτούς τους εθελοντές, τι είδους αντισωμάτων και την ποσότητα. Υπάρχει λοιπόν, σοβαρή πιθανότητα τέτοια εποχή του χρόνου να έχουμε ίσως και παραπάνω από ένα εμβόλιο τα οποία θα είναι μη τοξικά και αποτελεσματικά”, τόνισε ο καθηγητής.

Άκρως επικίνδυνες οι φωνές περί τοξικότητας των εμβολίων

“Ο πολιτισμός μας οφείλεται στα εμβόλια. Ζούμε και δε χάνουμε εκατομμύρια ασθενείς λόγω του εμβολιασμού. Τον Οκτώβριο θα πρέπει όλοι μας να εμβολιαστούμε με το εμβόλιο της γρίπης και όταν έχουμε το εμβόλιο κατά του ιού του κορωνοϊόυ θα πρέπει οι άνθρωποι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και οι άνθρωποι που ταξιδεύουν συχνά να εμβολιαστούν και να περιορίσουμε τη λοίμωξη” δήλωσε ο καθηγητής.

Ο κ. Γραβάνης τόνισε ότι όλα όσα λέγονται περί της τοξικότητας ή της μη χρηστικότητας των εμβολίων “τα θεωρεί ανοησίες και εξαιρετικά επικίνδυνα”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διακριτικές αποστάσεις Μαξίμου από την Ντόρα Μπακογιάννη

«Οι ελληνικές θέσεις παραμένουν οι ίδιες που ίσχυαν διαχρονικά»....

“Η Επιστήμη προς όφελος των αναγκών των πολλών ή των λίγων;”- Εκδήλωση στα Χανιά από το ΚΚΕ

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Σπουδάζουσας Χανίων της...