Αόρατα φωτοβολταϊκά από το ΑΤΕΙ Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Φωτοβολταϊκά αόρατα στο μάτι, ενσωματωμένα ακόμη και στα ρούχα ή τις τσάντες, εύκαμπτες τηλεοράσεις, ενεργειακά αυτόνομες, και κινητά πολύ λεπτά, ώστε να μπορεί κανείς να τα διπλώσει και να τα βάλει στην τσέπη του, είναι μερικά από τα τεχνολογικά επιτεύγματα, που μπορεί να παραπέμπουν σε ταινία επιστημονικής φαντασίας, όμως οι επιστήμονες υπόσχονται ότι θα τα έχουμε στα σπίτια μας μέσα στην επόμενη 10ετία.
Αυτός είναι ο σκοπός της πρότασης “ΓΡΑΦΕΝΙΟ” που εγκρίθηκε χθες, από την Ευρωπαική Επιτροπή, και προβλέπει τη χρηματοδότηση με συνοπλικά 1δις ευρώ, την επόμενη 10ετία για τη μεταφορά της Ερευνητικής γνώσης για το υλικό αυτό, στην πραγματική οικονομία και κοινωνία.Μεταξύ των 100 κορυφαίων ερευνητικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή, είναι και το Ιδρυμα Τεχνολογίας Ερευνας καθώς και το ΑΤΕΙ της Κρήτης.

Οπως δήλωσε στην ΕΡΑ Ηρακλείου ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολογίας και υπεύθυνος της ερευνητικής ομάδας του ΑΤΕΙ Κρήτης κος Μανόλης Κυμάκης, απο την σύμπραξη του ΑΤΕΙ με το ΙΤΕ, αναμένονται πολύ σύντομα πατέντες στα φωτοβολταικά τις εκπομπές πεδίου και τα οργανικά φωτοβολταικά. Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι πατέντες αυτές, στοχεύουν, μεταξύ άλλων, στην δημιουργία πολύ λεπτών εύκπαμπτων και αόρατων φωτοβολταικών συστημάτων που π.χ. θα μπορούν να τοποθετηθούν σε γιάλινες επιφάνειες κτιρίων ή στις πλαστικές επικαλύψεις θερμοκηπίων εξασφαλίζοντας εκτός παο ενεργειακή αυτάρκεια μόνωση και μεγαλύτερη ανθεκτικότητα σε πολύ χαμηλότερο κόστος από αυτό των σημερινών φωτοβολταικών συστημάτων.

ΕΡΑ Ηρακλείου

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις