15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Αύριο Τρίτη στο ΚΑΜ η εκδήλωση του Ορειβατικού: «Ταξιδεύοντας στο Νεπάλ» με παρουσίαση σπάνιου υλικού οκταμελούς ομάδας που πραγματοποίησε την ανάβαση Mera Peak

Ημερομηνία:

Ο ορεινός όγκος του Mera Peak βρίσκεται στο νότιο-κεντρικό Νεπάλ, και είναι ένα μικρό τμήμα της οροσειράς των Ιμαλάϊων. Η ψηλότερη κορυφή του ομώνυμου ορεινού συγκροτήματος έχει ύψος 6.476 μέτρα και βρίσκεται πολύ κοντά στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου, στο Έβερεστ. Η διαδρομή που ακολουθούν οι ορειβάτες για να προσεγγίσουν την κορυφή αυτή, χαρακτηρίζεται από συνεχείς εναλλαγές στο τοπίο (από σχεδόν τροπικό έως αλπικό) και είναι μία από τις πιο όμορφες πεζοπορικές διαδρομές στον κόσμο.

Στις 29 Οκτωβρίου 2016 η οχταμελής ομάδα του Ε.Ο.Σ. Χανίων αναχώρησε από τα Χανιά με προορισμό το Νεπάλ. Η ομάδα πραγματοποίησε την ανάβαση στο Mera Peak, με την βοήθεια οδηγών-αχθοφόρων, με διαμονή σε tea houses (καταλύματα για φαγητό και ύπνο), στα διάφορα χωριά της διαδρομής και επέστρεψε στα Χανιά στα τέλη Νοεμβρίου του 2016.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Χανίων και την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., διοργανώνει εκδήλωση με θέμα ‘Ανάβαση στην κορυφή MERA PEAK’, στην πάνω αίθουσα, όπου είναι ο συνεδριακός χώρος του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, στο παλιό λιμάνι, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, το βράδυ στις 20:30 μ.μ., για να ζήσουμε όλοι μαζί τις εμπειρίες των συναδέλφων ορειβατών, στα μεγαλοπρεπή Ιμαλάϊα και να μας ξεναγήσουν στον πολιτισμό και την αρχιτεκτονική των χαμογελαστών κατοίκων του Νεπάλ!

_ϋ_ϊ_ _____Άϊ_ϊ MERA PEAK 2016

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ