Α. Μπαλωμενάκης: H Αναθεώρηση του Συντάγματος ευκαιρία για ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος

Κανένα σχόλιο

Τοποθέτηση του Βουλευτή κ. Αντώνη Μπαλωμενάκη στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

Μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης παρέχεται η ευκαιρία αναμόρφωσης των διατάξεων που καθορίζουν τις υποχρεώσεις του Κράτους έναντι των πολιτών για την κατοχύρωση και προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων (Υγεία, Εργασία, Εκπαίδευση, Προστασία, Περιβάλλον κλπ).

Αυτό τόνισε στην τοποθέτησή του στην Επιτροπή της Βουλής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος ο Βουλευτής Χανίων κ. Αντώνης Μπαλωμενάκης.

"Sponsored links"

« Η ανα-νοηματοδότηση του κοινωνικού Κράτους», τόνισε, «δεν χρειάζεται να γίνει σε επίπεδο διακηρύξεων, αλλά μέσω δεσμευτικών ρητρών, που συνεπάγονται την υποχρέωση εφαρμογής των κατά περίπτωση εφικτών αναδιανεμητικών πολιτικών και αποκαταστατικών ενεργειών».

Ως παράδειγμα ανεπάρκειας των σημερινών ρυθμιστών ο κ. Μπαλωμενάκης έφερε την αδυναμία τους να προστατεύσουν τις εργασιακές σχέσεις κατά την περίοδο της κρίσης. Αναφέρθηκε στις δραματικές αλλαγές που απορρύθμισαν την εργασία οι οποίες, όπως  τόνισε, θα είχαν κατά ένα μεγάλο μέρος αποφευχθεί εάν είχε διαμορφωθεί ένα διαφορετικό συνταγματικό πλαίσιο προστασίας.

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεύρυνση της προστασίας του κοινωνικού κράτους και την εμβάθυνση των ατομικών δικαιωμάτων χαράζει μια σαφή διαχωριστική γραμμή με την αντίληψη που αποθεώνει τον οικονομισμό και την κυριαρχία του ισχυρού μέρους στις ζωτικές ανθρώπινες σχέσεις.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις