Βάζουν εισιτήριο στον Μπάλο με τις ευλογίες της Ένωσης Ξενοδόχων

Κανένα σχόλιο

Αλλάζει το καθεστώς προσβασιμότητας στον Μπάλο σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων ν. Χανίων κ. Μανώλη Γιαννούλη. Αυτό τουλάχιστον είπε σε σύντομο χαιρετισμό κατά την εκδήλωση παρουσίασης της ετήσιας μελέτης για τον τουρισμό.

Στο συγκεκριμένο θέμα φαίνεται ότι συμφωνεί και η παρούσα δημοτική αρχή του Δήμου Κισσάμου η οποία θα εφαρμόσει την απαγόρευση διέλευσης οχημάτων. Η πρόσβαση στην περιοχή πλέον θα γίνεται μόνο με μικρά λεωφορεία.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία και θα κληθεί να εγκρίνει την προκήρυξη σχετικού διαγωνισμού.

"Sponsored links"

Όσον αφορά την τιμή που θα καθιερωθεί στο εισιτήριο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κισσάμου, αναμένεται να κινηθεί σε “συμβολικά επίπεδα”.

Να υπενθυμίσουμε ότι κατά την είσοδο στην περιοχή, ο επισκέπτης ήδη καλείται να πληρώσει αντίτιμο 1 ευρώ ανά άτομο, τα οποία χρήματα που συγκεντρώνονται υποτίθεται ότι χρησιμοποιούνται για τη διατήρηση του τοπίου σε καλή κατάσταση.

Η Ένωση Ξενοδόχων σε παλιότερή της πρόταση από 31.03.2016 είχε προτείνει εισιτήριο από 3 έως 5 ευρώ βασιζόμενη σε μία έρευνα του ΜΑΙΧ κατα την οποία οι αλλοδαποί τουρίστες δε θα είχαν πρόβλημα να πληρώνουν αυτό το ποσό για είσοδο.

Στην ίδια πρόταση της Ένωσης Ξενοδόχων γινόταν επίσης αναφορά στη δημιουργία χώρου στάθμευσης “στις παρυφές του βουνού” ώστε “οι επισκέπτες να πηγαίνουν ως εκεί με λεωφορείο”, δίχως πάντως να διευκρινίζεται αν θα υπάρχει και σχετικό αντίτιμο για τη στάθμευση των οχημάτων.

Σε πιο πρόσφατη πρότασή της από 25.07.2017, η Ένωση Ξενοδόχων ανέβασε το αντίτιμο που θα πρέπει να πληρώνει ο κάθε επισκέπτης σε 10 ευρώ!

Με το υψηλό αντίτιμο, όπως επισημαινόταν στη σχετική ανακοίνωση, θα περιοριστεί ο όγκος των επιστεπτών “προστατεύοντας την περιοχή και κάνοντας τους επισκέπτες να τις χαρούν ακόμα περισσότερο”.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις