«Βάλαμε τις σημαίες για τον Μπαλταδώρο»: Τι λένε οι νεαροί που ύψωσαν σημαίες σε βραχονησίδες

Κανένα σχόλιο

Οι νεαροί που ύψωσαν την ελληνική σημαία στις βραχονησίδες γύρω από τους Φούρνους ισχυρίζονται πως το έκαναν προς τιμήν του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου.

«Ανεβάσαμε τις σημαίες στις βραχονησίδες προς τιμήν του Μπαλταδώρου, έχω μεγαλώσει στους Φούρνους, έχω περάσει όλα μου τα παιδικά χρόνια εκεί, έχω ψαρέψει στα νησιά» δήλωσε ο Χαράλαμπος Τσαγαλάς, ένας εκ των τριών νεαρών που ύψωσαν τη σημαία, στον ΑΝΤ1.

«Η απόφαση ήταν ξαφνική, ξυπνήσαμε, ήπιαμε τον καφέ μας και είπαμε αυτό πρέπει να γίνει. Ρίξαμε και στεφάνι στη θάλασσα και μετά ανεβήκαμε στη βραχονησίδα. Ξεκινήσαμε από τον Μικρό Ανθρωποφάγο, μετά πήγαμε στον Μεγάλο, μετά στο Πρασονήσι, στο Μακρονήσι και στο Πετροκάραβο. Ξεκινήσαμε στις έντεκα το πρωί και τελειώσαμε στις τέσσερις το απόγευμα», σημείωσε ο Τσαγαλάς.

"Sponsored links"

Σύμφωνα με τον ίδιο, το μεσημέρι του Σαββάτου πέρασαν από τα πέντε νησιά προκειμένου να δουν αν οι σημαίες είχαν πέσει από τον αέρα και διαπίστωσαν πως βρίσκονται στη θέση τους.

Ο Χαράλαμπος Τσαγαλάς σημείωσε πως η πράξη του δεν είχε πολιτικά κίνητρα και το έκαναν για την Ελλάδα.

Απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι η πράξη τους ενδεχομένως να καθυστερήσει την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών είπε «να πάμε εμείς εκεί και να επιστρέψουν αυτοί. Το λέω μέσα από την καρδιά μου, δεν υπάρχει περίπτωση να τους αφήσει να γυρίσουν, τώρα τουλάχιστον».

reader.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις