Βάσεις 2020: Ιστορικό χαμηλό στην Ιατρική – Ο κορωνοϊός αλλάζει τα δεδομένα

Κανένα σχόλιο

Μεγάλη πτώση αναμένουν οι αναλυτές στις βάσεις εισαγωγής στις σχολές του 3ου πεδίου και κάνουν λόγο για ιστορικό χαμηλό στις βάσεις των ιατρικών σχολών.

Στους παράγοντες που διαμορφώνουν κάθε χρόνο τις βάσεις ήρθε φέτος να προστεθεί ο κορωνοϊός με τις οικονομικές συνέπειές του, που εκτιμάται ότι πιθανόν λειτούργησαν αποτρεπτικά στη δήλωση σχολών μακριά από την οικογενειακή εστία, όπως και οι αλλαγές στο σύστημα μετεγγραφών, αναφέρει στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο μαθηματικός και σύμβουλος σταδιοδρομίας, Στράτος Στρατηγάκης.

Τα παραπάνω αναμένεται να επηρεάσουν τις Βάσεις 2020, αλλά είναι άγνωστο σε ποιο βαθμό.

"Sponsored links"

Στο 1ο πεδίο

Αναμένεται μικρή αύξηση των βάσεων στις υψηλόβαθμες σχολές του πεδίου της τάξεως των 50 μορίων το πολύ και πτώση των βάσεων από τα 16.000 μόρια και κάτω, που στις χαμηλόβαθμες σχολές μπορεί να φτάσει και τα 800 μόρια, με το όριο εισαγωγής περίπου στα 8.000 μόρια.

Στο 2ο πεδίο

Όσοι επέλεξαν το 2ο επιστημονικό πεδίο, θα περάσουν όλοι, και το κατώφλι εισαγωγής αναμένεται να βρεθεί περίπου στα 4.000 μόιρα με την πτώση των βάσεων να ξεκινά από τα 200 μόρια στις υψηλόβαθμες σχολές και στις χαμηλόβαθμες σχολές να φτάνει περίπου τα 1.200 μόρια.

Στο 3ο πεδίο

Αναμένεται μεγάλη πτώση των βάσεων, που θα οδηγήσει τις βάσεις των ιατρικών σχολών σε ιστορικό χαμηλό με τη βάση της Ιατρικής Αλεξανδρούπολης να αναμένεται περί τα 17.375 μόρια. Στις χαμηλόβαθμες σχολές του πεδίου αναμένεται πτώση των βάσεων περισσότερο από 2.500 μόρια. Το κατώφλι εισαγωγής θα βρεθεί περί τα 5.500 μόρια.

Στο 4ο πεδίο

Η άνοδος των βάσεων θα είναι μικρότερη από αυτή που αρχικά αναμενόταν. Και σε αυτό το πεδίο, θα εισαχθούν σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι, με το κατώφλι εισαγωγής να βρίσκεται περίπου στα 4.200 μόρια. Στις υψηλόβαθμες σχολές του πεδίου αναμένεται μικρή πτώση των βάσεων της τάξεως των 50 έως 100 μορίων και από τα 16.000 μόρια και κάτω, έχουμε άνοδο των βάσεων που μπορεί να φτάσει και τα 500 μόρια στις σχολές φύρω από τα 10.000 μόρια.

Καθημερινή

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις