24.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Βίαιη προσαγωγή δύο βασικών μαρτύρων στη δίκη Γιακουμάκη – Γονείς του Βαγγέλη προς μάρτυρες: “Έχετε καθήκον να μιλήσετε”

Ημερομηνία:

Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα σήμερα η ακροαματική διαδικασία στη δίκη για την υπόθεση bullying σε βάρος του αδικοχαμένου φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Κατηγορούμενοι είναι 9 πρώην συμφοιτητές του Γιακουμάκη, η λεγόμενη παρέα των Κρητικών, οι οποίοι κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του άτυχου 20χρονου.

Υπενθυμίζεται ότι, από το σύνολο των 20 μαρτύρων του κατηγορητηρίου, προχθές απουσίαζαν – αδικαιολόγητα, σύμφωνα με την Έδρα – οι δύο βασικοί μάρτυρες που όμως αναμένεται να δώσουν το «παρών» στο δικαστήριο  καθώς ο εισαγγελέας διέταξε ακόμα και τη βίαιη προσαγωγή τους.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η μαρτυρία πρώην φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής, ο οποίος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που κατήγγειλε τα βασανιστήρια που έκαναν στον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο εν λόγω φοιτητής ήταν επίσης και βασικός μάρτυρας στη δίκη του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη μέσω του δικηγόρου τους, Βαγγέλη Μπούκα, απηύθηναν έκκληση στους φοιτητές να μιλήσουν για τα βασανιστήρια σε βάρος του νεαρού.

«Οι συμφοιτητές του Βαγγέλη Γιακουμάκη πρέπει να ξέρουν πως έχουν καθήκον στην ψυχή του, στη Δικαιοσύνη και την ελληνική πολιτεία, ο καθένας να πει την αλήθεια με το όνομά της», δήλωσε ο κ. Μπούκας.

Η ατμόσφαιρα ήταν βαριά κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας της δίκης των εννέα συμφοιτητών του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ηλικίας 20 έως 24 ετών, που κατηγορούνται ότι τον βασάνιζαν.

Η Μαρία Γιακουμάκη, μητέρα του Βαγγέλη, δεν άντεξε όταν δικηγόρος ρώτησε μάρτυρα για τα βασανιστήρια σε βάρος του γιου της και κατέρρευσε μέσα στο δικαστήριο.

Ο πατέρας του Βαγγέλη, Ανδρέας Γιακουμάκης, συγκλόνισε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του. «Εγώ έχασα τον γιο μου και δεν ξέρω γιατί τον έχασα. Αυτό θέλω να μάθω», είπε και συνέχισε: «Ο Βαγγέλης μου ήρθε σε ένα μαγαζί με ανήθικους. Μας απέκρυψαν πράγματα από τη Σχολή. Θέλω να μάθω γιατί έχασα το παιδί μου. Μου μίλησαν για φιλίες, για αξιοπρέπεια. Ο Βαγγέλης μου τους συμπατριώτες του τους λογάριαζε γιατί έτσι έχουμε μάθει εμείς οι Κρητικοί. Από πότε ο σεβασμός, η αξιοπρέπεια και η ευγένεια λογίζονται ως μειονεκτήματα;».

«Το παιδί μου αυτές τις αξίες είχε. Ένιωθε ντροπή να πει ότι τον προσβάλλουν οι άλλοι, γιατί ήταν Κρητικός. Εγώ νόμιζα ότι όλοι αυτοί ήταν δίπλα του, ένιωθα ότι ήταν πατριώτες. Όταν έμαθα τι περνούσε το παιδί μου από Κρητικούς, πίστεψα ότι είμαι από άλλον πλανήτη, όχι από την Κρήτη. Δεν έχουν τέτοια συμπεριφορά οι Κρητικοί. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι αυτά τα παιδιά καθημερινά βασάνιζαν το παιδί μου», κατέθεσε ο κ. Γιακουμάκης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...