Βίντεο: Ο Αγιασμός των Υδάτων στο λιμάνι των Χανίων το 1940

Κανένα σχόλιο

Λίγους μήνες πριν ξεσπάσει ο πόλεμος, η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων απο το ίδιο ακριβώς σημείο, όπως και σήμερα, στο ενετικό λιμάνι Χανίων.

Ενα σύντομο φίλμ του 1940, από τα Χανιά της Κρήτης, δείχνει την τελετή της ευλογίας των νερών, κατά την εορτή των Φώτων, από τον Επίσκοπο Κυδωνίας και Αποκωρώνου, Αγαθάγγελο, στο παλιό λιμάνι των Χανίων. Στο φίλμ καταγράφεται επίσης, η πομπή των εικόνων και των λαβάρων της εκκλησίας, στην πόλη των Χανίων, δείχνοντάς μας μία εικόνα από το πως ήταν εκείνη την εποχή η πόλη.

Χαρακτηριστικό είναι πως η ρίψη του Σταυρού γίνεται απο το ίδιο σημείο και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και σήμερα, με μόνες διαφορές το ότι δεν υπάρχει εξέδρα και δεν υπάρχουν “βουτηχτάδες” με τον Μητροπολίτη να ρίχνει τον Σταυρό δεμένο.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today