Βίντεο που προβλέπουν το μέλλον!

Κανένα σχόλιο

Ένα βίντεο που… προβλέπει το μέλλον; Ναι, γιατί όχι.

Μια ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου MIT των ΗΠΑ, δημιούργησαν ένασύστημα τεχνητής νοημοσύνης που προβλέπει πώς θα εξελιχθεί μια σκηνή.

Με άλλα λόγια προβλέπει το μέλλον.

"Sponsored links"

Ο εξελιγμένος αλγόριθμος του συστήματος όταν τροφοδοτηθεί με μια εικόνα μπορεί να δημιουργήσει ένα σύντομο βίντεο το οποίο δείχνει τι θα μπορούσε να συμβεί στη συνέχεια.

Ουσιαστικά ο αλγόριθμος συνδυάζει την υπολογιστική όραση με τη μηχανική μάθηση. Έτσι γεννιούνται τα επόμενα «καρέ» της ιστορίας.

Το να προβλέπει κανείς το μέλλον, σημαίνει ότι κατανοεί το παρόν. Κι αυτό ακριβώς επιδιώκουν οι ερευνητές.

Για έναν άνθρωπο που μαγειρεύει φαγητό, είναι αναμενόμενο ότι μετά θα το φάει, όμως για τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης αυτό δεν είναι καθόλου αυτονόητο, επειδή στερούνται κοινής λογικής.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Καρλ Βόντρικ θα παρουσιάσουν το σύστημά τους σε συνέδριο τεχνητής νοημοσύνης στη Βαρκελώνη στις 5 Δεκεμβρίου.

Για να αναπτύξουν το νέο σύστημα, οι δημιουργοί του το «εκπαίδευσαν» με ακίνητες εικόνες και με δύο εκατομμύρια βίντεο από το Flickr, έτσι ώστε σταδιακά να καταλάβει πώς λειτουργεί ο κόσμος και τι έπεται συνήθως, αφότου κάτι συμβαίνει.

Προς το παρόν, τα βίντεο που παράγει το σύστημα, είναι χαμηλής ανάλυσης, περιέχουν 32 καρέ και διαρκούν ένα δευτερόλεπτο. Όμως, σε γενικές γραμμές, τα καταφέρνουν αρκετά καλά να κάνουν εύλογες προβλέψεις για το μέλλον.

tvxs.gr

 

"Sponsored links"

Στα : Επιστήμη

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today