17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Βαραίνει το κλίμα στις διαπραγματεύσεις

Ημερομηνία:

Να ΄μαστε πάλι στα ίδια: Η Αθήνα παίζει ξανά το γνωστό παιχνίδι με το χρέος της και προσπαθώντας να ξεφύγει μετέρχεται διάφορα κόλπα, γράφει σε σημερινό σημοσίευμά της η γερμανική Bild, κάνοντας λόγο για ουσιαστική άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης, για ακόμη μια φορά, να προχωρήσει σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα το κλίμα ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές βαραίνει εκ νέου λόγω του γεγονότος ότι ο ρυθμός ψήφισης και εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων δεν είναι ο ενδεδειγμένος ενώ σημειώνεται πως αν και η Αθήνα γνωρίζει ότι τα προαπαιτούμενα έχουν άμεση σχέση με την εκταμίευση των χρημάτων της συμφωνίας, ωστόσο αρνείται εδώ και μήνες να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της. Η Bild φέρνει το παράδειγμα τις ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν για την Α’ κατοικία και την απελευθέρωση των πλειστηριασμών.

«Δεν θα εκταμιεύσουμε τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ που ήταν να δοθούν τον Οκτώβριο», το μήνυμα των δανειστών, που μπλοκάρουν προσωρινά τη χρηματοδότηση

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τον προσεχή Δεκέμβριο η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ στο ΔΝΤ και αν δεν έχει να τα δώσει θα βρεθεί ξανά στην προ μηνών θέση να κηρύξει στάση πληρωμών.

«Ο Τσίπρας θέλει να χρησιμοποιήσει πάλι τις παλιές μεθόδους του και να μην δώσει τα χρήματα που οφείλει στον ιδιωτικό τομέα και τις επιστροφές φόρων που επίσης οφείλει», αναφέρεται στο άρθρο.

Δεν έχει πολύ μεγάλη διάθεση για μεταρρυθμίσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα, η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα. Μέχρι τώρα έχει περάσει μόλις 18 από τις 49 μεταρρυθμίσεις που έχουν άμεση σχέση με την εκταμίευση των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ. Αυτό είναι ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί η τελευταία τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group, καθώς, επί της ουσίας, δεν είχε αντικείμενο μελέτης, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Η εφημερίδα αναφερόμενη στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για τις αρχές Νοεμβρίου, για τις κινητοποιήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων, κάνει λόγο για πολύπλευρη πίεση στον Αλέξη Τσίπρα, αφού δεν είναι μόνο οι δανειστές που πιέζουν για μεταρρυθμίσεις. Είναι και τα εργατικά συνδικάτα που πλέον σκληραίνουν τη στάση τους έναντι της κυβέρνησης και ετοιμάζουν κινητοποιήσεις.

Ικέτεψε τον Βάλντις Ντομπρόβσκις ο Αλέξης Τσίπρας στην Αθήνα, σύμφωνα με την Bild, για να χαλαρώσει την πίεση που ασκείται στην Αθήνα σε ό,τι αφορά τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις. Η απάντηση του αντιπροέδρου της Κομισιόν ήταν: «Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. Είναι ουσιαστική η πολιτική βούληση». Σίγουρα, δεν ήταν η απάντηση που περίμενε ο Αλέξης Τσίπρας, γράφει η εφημερίδα.

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...