Βαρδάκης: Διγλωσσία, ανεμελιά και ανικανότητα χαρακτηρίζει το Υπ.Οικονομικών

Κανένα σχόλιο

“Διγλωσσία, απαξίωση και ανικανότητα, σχετικά με την αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων δημόσιων ακινήτων, προκύπτει”, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ  Σωκράτη Βαρδάκη,  από την απάντηση του Υπουργού Οικονομικών σε κοινοβουλευτική ερώτηση του κ. Βαρδάκη.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται:

“Συγκεκριμένα, ενώ ο Δήμος Ηρακλείου έχει ζητήσει την παραχώρηση για αξιοποίηση και χρήση εκ των υπηρεσιών του, κτήρια όπως το πρώην Αστυνομικό τμήμα στην Πλατεία Καλλεργών (Λιοντάρια), το κτίριο που στεγαζόταν η Τροχαία στην οδό Ταγματάρχου Τζουλάκη και το παλιό Ειρηνοδικείο Ηρακλείου στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης, εντούτοις σύμφωνα με την απάντηση της ΕΤΑΔ Α.Ε. στην οποία ανήκουν τα συγκεκριμένα ακίνητα, δεν έχει παραληφθεί τέτοιο αίτημα.

"Sponsored links"

Να σημειωθεί ότι η ΕΤΑΔ Α.Ε. εποπτεύεται από το Υπουργείο Οικονομικών και ο Υφυπουργός κ. Βεσυρόπουλος σε απάντηση επίκαιρης ερώτησής του Σωκράτη Βαρδάκη στις 14 Φεβρουαρίου 2020, τόνισε ότι εξετάζονται από την Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε. προτάσεις αξιοποίησης, όπως η πρόταση που έχει κατατεθεί από το Δήμο Ηρακλείου, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει υπάρξει συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Όπως επισημαίνει ο Σωκράτης Βαρδάκης: «εκτός από την αξιοποίηση των κτιρίων προς όφελος της κοινωνίας του Ηρακλείου, η αποκατάστασή τους θα σηματοδοτήσει και την ιστορική ανάδειξή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαμε πραγματοποιήσει συναντήσεις στο Υπουργείο Οικονομικών με την τότε Υφυπουργό κα Παπανάτσιου, τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Λαμπρινό και την υπεύθυνη για την Δημοτική Περιουσία του Δήμου κα Αρχοντάκη, είχε κατατεθεί πλήρης φάκελος αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις παραχώρησης και αξιοποίησης. Η τότε ηγεσία του Υπουργείο Οικονομικών είχε προχωρήσει σε θετική εισήγηση, μετά και την παραχώρηση του Ειρηνοδικείου Χερσονήσου στον Δήμο Χερσονήσου».

Ο Δήμος Ηρακλείου μισθώνει ακίνητα για τη στέγαση των υπηρεσιών του, ενώ παράλληλα τα κτήρια αυτά αποτελούν δημόσιο κίνδυνο για την υγεία των πολιτών, συνεπώς επιτακτική είναι η ανάγκη για την συντήρηση μέσω της αξιοποίησή τους”.

Cretalive 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις