14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μόνο σε περίπτωση πολέμου και με αποζημίωση! Βασιλικό διάταγμα του 1953 ενεργοποίησε η κυβέρνηση για να παραδώσει τα αεροδρόμια στη Fraport

Ημερομηνία:

Υπό τον έλεγχο της Fraport περνούν τα μεσάνυκτα τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, με τη γερμανική εταιρεία να αναλαμβάνει τη λειτουργία, συντήρηση και ανάπτυξή τους για τα επόμενα 40 χρόνια.

Όπως αποκάλυψε ο ΣΚΑΙ, η Fraport – λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας – ζήτησε εγγυήσεις ότι τα κεφάλαια που θα επενδυθούν δε θα χαθούν ακόμη κι αν η χώρα χρεοκοπήσει ή αλλάξει νόμισμα.

Η κυβέρνηση παρείχε τις εγγυήσεις, ενεργοποιώντας βασιλικό διάταγμα του 1953 (!)

Σύμφωνα με το Βασιλικό νομοθετικό διάταγμα, η κυβέρνηση μπορεί να επιτάξει την επένδυση της Fraport μόνο σε περίπτωση πολέμου, αλλά ακόμα και αν περιέλθει η χώρα μας σε αυτή την κατάσταση, θα πρέπει το ελληνικό δημόσιο να αποζημιώσει την γερμανική εταιρεία για όσο διάστημα διαρκέσει η επίταξη.

Οι 4 βουλευτές Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα αναζητούνται.

skai.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ