ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Ευτύχιος Ι. Λαμπουσάκης «Επαρχία Σελίνου»

Κανένα σχόλιο

Ο γιατρός Ευτύχιος Λαμπουσάκης έχει εκδώσει ένα καλαίσθητο και εμπεριστατωμένο βιβλίο που αφορά την Επαρχία Σελίνου. Αναφέρεται λεπτομερώς στην γεωγραφική θέση, στο κλίμα της Επαρχίας, στις αρχαιότητες που διαθέτει (αρχαίες πόλεις) στην νεότερη ιστορία της, στην Γερμανική Κατοχή, στα μνημεία που υπάρχουν σε όλη την επαρχία. Στα χωριά της, ονομασίες οικισμών, στα φαράγγια της με πολύ ωραίες φωτογραφίες. Στις παλιές τοπικές ενδυμασίες και με παλιές φωτογραφίες κατοίκων που έχουν πλέον πεθάνει. Αναφέρει ονομαστικά με σύντομα βιογραφικά όλες τις προσωπικότητες της Επαρχίας Σελίνου, όλους τους δασκάλους καθώς και τους ιερείς.

Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο. Και αρκετά καλαίσθητο. Αναφέρει τις δραστηριότητες των κατοίκων, τον τρόπο ζωής κατά το παρελθόν.

Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν τα κείμενα του βιβλίου είναι καταπληκτικές.

"Sponsored links"

Πολύ καλή δουλειά και προσφορά για τον τόπο του, για όλην την Κρήτη και την Ελλάδα που γνωρίζει έτσι μια σημαντική επαρχία με ιστορία και πολιτισμό όπως είναι η επαρχία Σελίνου.

Τα συγχαρητήρια του «Αγώνα τ. Κρήτης» στον γιατρό Ευτύχιο Λαμπουσάκη για την έκδοση του βιβλίου του «Επαρχία Σελίνου. Γεωγραφία – Ιστορία – Οικονομία»

Νίκος Αγγελάκης

Top

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις