Βολές Πολάκη για την υπόθεση Novartis

Κανένα σχόλιο

Ερωτήματα για την πολιτική του τότε υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη σε σχέση και με την υπόθεση Novartis άνοιξε ο Παύλος Πολάκης, με συνέντευξή του στο «Κόκκινο».

Ο νυν αναπληρωτής υπουργός Υγείας  έκανε λόγο για «τεράστιο στημένο παιχνίδι» με τις τιμές των φαρμάκων επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι χώρα αναφοράς για την τιμολόγηση των φαρμάκων και σε άλλες χώρες – δηλαδή, όταν ένα φάρμακο έχει υψηλή τιμή στην Ελλάδα, παίρνει υψηλότερη τιμή και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Κι όπως εξήγησε, ενώ επί Μνημονίων και υπό την πίεση των δανειστών να ελεγχθεί η φαρμακευτική δαπάνη για να τιμολογηθεί ένα νέο φάρμακο έπρεπε να κυκλοφορεί σε σημαντικό αριθμό χωρών της ΕΕ, επί Άδωνι Γεωργιάδη ο αριθμός αυτός περιορίστηκε σε μόλις τρεις. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Παύλος Πολάκης αυτό έγινε για να μπορούν να μπουν στην Ελλάδα οι φαρμακευτικές εταιρίες και να πάρουν τιμή που επηρεάζει και άλλες χώρες.

"Sponsored links"

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τόνισε ότι ο τρόπος με τον οποίο τιμολογούνταν τα φάρμακα ήταν διαμορφωμένος ώστε να προφυλάσσει συγκεκριμένες εταιρείες, ενώ εκτίμησε ότι τα σχετικά ποσά που αφορούν μόνον τη Novartis φτάνουν εως τα 4,5 δισ. ευρώ τα τελευταία 6 με 7 χρόνια.

Ειδικά για την υπόθεση Novartis μίλησε για ιστορία «με μεγάλο βάθος», επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα έχει ζητήσει και επισήμως δικαστική συνδρομή από τις αντίστοιχες αμερικανικές αρχές, και σημείωσε ότι ήδη «κυκλοφορούν» πολλά ονόματα και θα κυκλοφορήσουν και άλλα.

Περιγράφοντας, δε, το τοπίο στην φαρμάκου και ιατρικού εξοπλισμού τόσο την περίοδο πριν τα μνημόνια όσο και την τελευταία εξαετία, σημειώνοντας ότι οι δαπάνες του Δημοσίου, χωρίς την συμμετοχή των ασθενών, είχαν φτάσει να είναι της τάξης των 5-6 δισ. ευρώ, από τον προϋπολογισμό και τα Ταμεία.

Ακολούθησε μία οριζόντια περικοπή, που δεν πείραξε «ούτε τρίχα από το σύστημα υπερτιμολόγησης και λαμογιάς», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, θυμίζοντας ότι ο ίδιος είχε επισημάνει αυτό το σύστημα στους πρώην υπουργούς Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, Μάκη Βορίδη και Ανδρέα Λοβέρδο.

tvxs.gr

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική του αρχή, η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή. Ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today