17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Βορίδης: Ήμουν συνήγορος του Φλώρου, αλλά πλέον δεν έχω σχέση

Ημερομηνία:

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρώην συνήγορος του Αριστείδη Φλώρου, ΜάκηςΒορίδης, επιρρίπτει πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση για την αποφυλάκιση του τέως πελάτη του, υποστήριξε ότι αυτή έγινε κατ’ εφαρμογήν του νόμου Παρασκευόπουλου που ελαστικοποίησε τις προϋποθέσεις αποφυλάκισης, καθώς άλλαξε τον χρόνο έκτισης της ποινής μέχρι να υποβάλλεται η αίτηση και ακολούθως μείωσε το απαιτούμενο ποσοστό αναπηρίας.

«Το χαρτί της αποφυλάκισης προέρχεται από μία διεφθαρμένη διοίκηση, πολιτικός προϊστάμενος της οποίας είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τα ΚΕΠΑ λειτουργούν με έναν συγκεκριμένο τρόπο, την ευθύνη την έχει η κυβέρνηση» είπε ο Μ. Βορίδης μιλώντας στον Alpha και πρόσθεσε: «Φυσιολογική αντίδραση της κυβέρνησης θα ήταν να σκεφθεί τον κακό νόμο, ότι κάτι δεν λειτουργεί και να τον διορθώσει. Ακολούθως να κάνει κάτι για τα φαινόμενα διάφθοράς. Δεν έκαναν τίποτε από αυτά, αλλά έβαλαν την λάσπη στον ανεμιστήρα και άρχισαν να λένε ο Μητσοτάκης, ο Δημητριάδης, ο Βορίδης…».

Για την προσωπική του εμπλοκή διευκρίνισε ότι υπήρξε συνήγορος του Αριστείδη Φλώρου μέχρι το 2014 – όταν υπέβαλε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μαζί με άλλους συνηγόρους αίτημα αναβολής – και ενώ ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. «Εν συνεχεία υπουργοποιήθηκα και ουδεμία σχέση είχα με την υπεράσπιση», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «ουδεμία σχέση είχα με την αποφυλάκιση Φλώρου».

Κατηγόρησε δε, την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να στρέψει την προσοχή από το κύριο που είναι η τωρινή αποφυλάκιση.

Όσο για την φερόμενη εμπλοκή του ανιψιού και συμβούλου του προέδρου της ΝΔ, Γρηγόρη Δημητριάδη, ανέφερε ότι «το 2012 ο Δημητριάδης ίδρυσε μία εταιρεία offshore κατ’ εντολήν του Φλώρου. Στην συνέχεια όμως καταθέτει ως μάρτυς κατηγορίας εναντίον του Φλώρου. Και η κατάθεσή του είναι μεταξύ των καταθέσεων που οδηγούν στην φυλάκιση Φλώρου.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...