19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ και «Ο ρόλος των πολιτικών και δη των ηγετών»

Ημερομηνία:

Τάδε έφη βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ. Ας μην γράψομε τ’ όνομά της. «Ο ρόλος των πολιτικών και δη των ηγετών δεν είναι να διαμορφώνουν τη θέση τους με βάση τι λέγεται από τους πολίτες, αλλά με βάση τι εκτιμούν προς το συμφέρον της χώρας».

Πολύ φιλολαϊκή άποψη! Άκρως δημοκρατική!

Έτσι ακριβώς μεγαλώσαμε και γεράσαμε αναμιγνυόμενοι στα πολιτικά;

Κατά την κυρία η γνώμη του λαού που τον εκπροσωπεί δεν μετρά. «Εκπροσωπώ» ξέρεις κυρία μου, τι πάει να πει; Επειδή δεν μπορεί δεν είναι εφικτό όλοι μαζί να μεταφέρουν την άποψή τους στη βουλή διαλέγουν έναν απ’ αυτούς να μεταφέρει την άποψή τους κατά την διάρκεια που είναι εκλεγμένος απ’ το σύνολο των πολιτών που έχουν την αυτή άποψη. Τώρα αυτό για σένα δεν μετρά; Τότε γιατί εκλέγομε αντιπροσώπους; Τότε γιατί αναμιγνυόμεθα με την πολιτική; Αφού δεν μετρά η γνώμη του λαού; Για να σας καθίζομε μόνο στην καρέκλα; Και μετά να μας γράφετε; Μα αυτό μαντάμ, λέγεται απολυταρχισμός! Ούτε κομμουνισμός, που παρίστανες κάποτε, ούτε σοσιαλισμός ούτε βέβαια ριζοσπαστική αριστερά.

Μωρέ, κάτι φυντάνια που μας προέκυψαν!

Α.Ρ.

Υστερόγραφον:
Κυρία μου, σας προτείνω να δείτε την ταινία «Τσώρτσιλ». Να δείτε –όσο κι αν δεν μας άρεσε ο Τσώρτσιλ στον εμφύλιο– να δείτε όμως τι σημαίνει ηγέτης. Για τον λαό του και πως τον αφουγκράζονταν.
Κυρία μου, από πότε οι μαριονέτες αυτοαποκαλούνται ηγέτες;
Ξέρετε τι είναι οι μαριονέτες; Αυτές που πίσω απ’ τα παρασκήνια τους κινούν τα νήματα για να κινηθούν. Χωρίς το παρασκήνιο, τίποτα! Ξέρετε ποιο είναι το παρασκήνιο; Οι δυνάστες μας! Ταιριάζουν πάντα γάντι με τον απολυταρχισμό!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...