Βραβείο σε Διεθνές Φεστιβάλ παιδικών ταινιών στην Ιταλία απέσπασε το Γυμνάσιο Αλικιανού

Κανένα σχόλιο

Ένα ακόμα βραβείο για το ντοκιμαντέρ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΜΕΡΑ του Γυμνασίου Αλικιανού. Αυτή την φορά το βραβείο ήρθε από την Ιταλία όπου η ταινία απέσπασε το βραβείο κοινού, ταινίας στην ηλικιακή κατηγορία 11-13 στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ για Παιδιά Corti a Ponte στην Πάδοβα.

Το ντοκιμαντέρ «Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΜΕΡΑ» δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της δράσης Αληθινές Ιστορίες / Crete Education Documentary Project του εκπαιδευτικού προγράμματος cineΜαθήματα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, η Εκπαιδευτική Δράση cineΜαθήματα και οι άλλες δράσεις του :

"Sponsored links"

  • Έχουν την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων
  • Τελούν υπό την Αιγίδα των υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού
  • Συνδιοργανώνονται με την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων και τους δήμους Χανίων και Πλατανιά

Τα cineΜαθήματα 2017 υλοποιήθηκαν με την χορηγία των  εταιρειών ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ και ΠΛΑΙΣΙΟ

Η υπόθεση

Η μέρα του Αντώνη δεν είναι ίδια με αυτή των άλλων παιδιών. Ο μικρός μαθητής της α΄ γυμνασίου ξετυλίγει μπροστά στα μάτια μας την καθημερινότητα και τη ζωή του, μία ζωή που μοιράζεται ανάμεσα στις υποχρεώσεις του σχολείου από τη μια και τις απαιτήσεις της βιοπάλης από την άλλη, στα χωράφια και τα ζώα, μαζί με την οικογένειά του.

«Εγώ έχω μάθει από τα 8 χρονώ μου να έχω πρόγραμμα, ότι και στο σχολείο πρέπει να το διαβάσω αυτό το πράγμα, γιατί μετά θα είναι πιο δύσκολα, και στα ζώα που πάω πρέπει να τα ταϊσω, και στην ώρα τους, γιατί μετά αλλιώς θα πεθάνουν…»

Τα λόγια του και η απλότητά του μάς χαρίζουν ένα μάθημα πραγματικής ζωής, ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας και μας θυμίζουν την ομορφιά της παιδικής αθωότητας και την ελπίδα για το αύριο που έρχεται!

Δείτε την ταινία

Συντελεστές :

Οι μαθητές : Αντώνης Κουτουλάκης, Χριστίνα Δρίτσα, Μυρτώ Λαγουδάκη, Γιωργία Λαγουδάκη, Μαρία Βουράκη, Σοφία Καζαλάκη

"Sponsored links"

Οι καθηγήτριες: Δήμητρα Λάμπου, Αργυρώ Τζαγκαράκη

Θεατρική ομάδα: Ελένη Παναγιωτάκη, Ελευθερία Κυριακάκη, Κατερίνα Παπανίκου, Μιχάλης Καρφάκης, Εύα Μπούση, Φαίδρα Γαλανάκη

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Ελπίδα Χελιουδάκη και Αργυρώ Τζαγκαράκη

Κάμερα / Μοντάζ: Θοδωρής Θωμαδάκης
Μουσική: Λουκία Καρακώστα
Εναέριες λήψεις: Κώστας Βεργανελάκης

Παραγωγή: Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης στα πλαίσια του προγράμματος cineΜαθήματα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις