14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Βρετανία: Ιδρύθηκε Υπουργείο Μοναξιάς για τη «θλιβερή πραγματικότητα του σύγχρονου βίου»

Ημερομηνία:

Η βρετανική κυβέρνηση διόρισε υπουργό Μοναξιάς για να συνεχίσει το έργο της βουλευτή των Εργατικών Τζο Κοξ, η οποία δολοφονήθηκε από ακροδεξιό εξτρεμιστή το 2016 και να αντιμετωπίσει την μοναξιά που βιώνουν περισσότεροι από ένας στους δέκα Βρετανούς.

Η υπουργός Αθλητισμού Τρέισι Κράουτς θα αναλάβει το νέο κυβερνητικό ρόλο, παράλληλα με τα καθήκοντα που ασκεί σήμερα και θα σχεδιάσει μια στρατηγική για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, που οι έρευνες δείχνουν ότι συνδέεται με την άνοια, την πρόωρη θνησιμότητα και την υπέρταση.

«Θα πρέπει να κάνουμε όλοι μας ό,τι μπορούμε για να φέρουμε, στην μνήμη της Τζο, ένα τέλος στην αποδοχή της μοναξιάς ως αναπόφευκτου φαινομένου», τόνισε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι με μια ανακοίνωσή της.

«Για πάρα πολλούς ανθρώπους η μοναξιά είναι η θλιβερή πραγματικότητα του σύγχρονου βίου», πρόσθεσε.

Οι περισσότεροι Βρετανοί, ηλικίας άνω των 75 ετών, ζουν μόνοι τους και περίπου 200.000 ηλικιωμένοι στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχουν συνομιλήσει με κάποιο φίλο ή συγγενή τους για τουλάχιστον έναν μήνα, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Οι περισσότεροι γιατροί στη Βρετανία δέχονται έναν έως πέντε ασθενείς την ημέρα, οι οποίοι τους επισκέπτονται κυρίως επειδή αισθάνονται μοναξιά, σύμφωνα με την Εκστρατεία για τον Τερματισμό της Μοναξιάς, ένα δίκτυο για την αντιμετώπιση της απειλής που θέτει στην υγεία των ηλικιωμένων η απομόνωση.

Η Επιτροπή για την Αντιμετώπιση της Μοναξιάς στη βρετανική κοινωνία που είχε ιδρύσει η 41χρονη Κοξ, λίγο πριν τη δολοφονία της, είχε ζητήσει τον ορισμό ενός υπουργού που θα αναλάβει την κυβερνητική δράση.

«Η Τζο θα χαιρόταν αφάνταστα», έγραψε ο άνδρας της, Μπρένταν Κοξ, με ανάρτησή του στο twitter.

tvxs.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ