Βροντερό “ΟΧΙ” από αιρετούς σε περιφέρειες και δήμους – Ποιοι υπογράφουν από Χανιά

Κανένα σχόλιο

To κείμενο που ακολουθεί υπογράφεται από εκατοντάδες ανθρώπους της αυτοδιοίκησης σε όλη την Ελλάδα (οι υπογραφές από Χανιά στο τέλος του κειμένου).

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της διακήρυξης.

“Πέντε χρόνια τώρα η χώρα μας δοκιμάστηκε από μια αντικοινωνική και αδιέξοδη πολιτική που συσσώρευσε δεινά στον λαό μας. Η πολιτική της τρόικας που υπηρέτησαν πιστά οι μνημονιακές κυβερνήσεις, οδήγησε στην ανεργία 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους, έστειλε χιλιάδες νέους κυρίως επιστήμονες, στη μετανάστευση, εξαφάνισε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, διέλυσε την κοινωνία και την Αυτοδιοίκηση.

"Sponsored links"

Οδήγησε συνανθρώπους μας στις ουρές των κοινωνικών συσσιτίων και στην αναζήτηση τροφής ακόμα και στα σκουπίδια. Χιλιάδες άλλοι έδωσαν τέλος στη ζωή τους γιατί δεν μπορούσαν να επιβιώσουν. Τα δικαιώματα των εργαζομένων χάθηκαν, το στοιχειώδες κράτος πρόνοιας εξαϋλώθηκε, κάθε κερδοφόρο δημόσιο αγαθό οδηγήθηκε σε ξεπούλημα.

Από αυτή την πολιτική σώθηκαν οι τράπεζες και καταστράφηκε η ελληνική κοινωνία. Οι ολιγάρχες είδαν τα κέρδη τους να πολλαπλασιάζονται την ίδια στιγμή που δεκάδες χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο.

Αυτό είναι το χειροπιαστό αποτέλεσμα του Ναι των μνημονιακών κυβερνήσεων. Τα αποτελέσματα αυτής της αποδοχής του Ναι βιώνουν με δραματικό τρόπο η χώρα, η νεολαία, ο λαός μας στο σύνολό του.

Στις 25 του Γενάρη ο λαός μας με ξεκάθαρο τρόπο είπε Όχι στη συνέχιση αυτής της πολιτικής. Πέντε μήνες τώρα παρακολουθούμε μια τεράστια προσπάθεια από τη μεριά των «θεσμών», αλλά και του υπαλληλικού προσωπικού τους στα ΜΜΕ, από τα κόμματα του «Μένουμε Ευρώπη», με ωμούς εκβιασμούς και κινδυνολογία να παραβιαστεί η σαφής λαϊκή εντολή. Έθεταν και θέτουν όρους στην ελληνική κυβέρνηση απειλώντας με καταστροφές και προσθέτοντας κάθε μέρα νέες απαιτήσεις. Απαιτούν με ωμό τρόπο τη συνέχιση μιας πολιτικής που στόχο έχει την εξαθλίωση, την ταπείνωση και το γονάτισμα του λαού μας, τη μετατροπή της χώρας μας σε αποικία χρέους στο διηνεκές.

Η σημερινή κυβέρνηση, καθοδηγούμενη από τις αρχές της Δημοκρατίας και της εμπιστοσύνης στη λαϊκή κυριαρχία, αποφάσισε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου, θέτοντας την αναίσχυντη πρόταση των θεσμών στην κρίση μας. Δεν δείλιασε να διαπραγματευτεί τέσσερις μήνες με τους ″θεσμούς″ κάτω από συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και ύπουλα χτυπήματα από τα εξωτερικά και εσωτερικά κέντρα της διαπλοκής και του αδηφάγου κεφαλαίου.

Τώρα πια το μέλλον βρίσκεται στα χέρια μας. Στις 5 Ιουλίου: Ψηφίζουμε Όχι για να στείλουμε ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέρμα στη λιτότητα, στα Μνημόνια και στην κατεδάφιση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Γιατί η ρήξη με τη λιτότητα σημαίνει τη δική μας κινητοποίηση, σημαίνει συλλογική προσπάθεια, σημαίνει αλληλεγγύη, σημαίνει δημοκρατία. Ψηφίζουμε Όχι γιατί βαρεθήκαμε να είμαστε στον ρόλο του θεατή. Γιατί αυτό το Όχι θα σημάνει ότι η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα, που ο λαός της μπορεί να αποφασίζει για το μέλλον του. Με το περήφανο Όχι η κυβέρνηση θα μπορέσει να διαπραγματευτεί με τη δύναμη ενός λαού.

Με το Όχι ο ελληνικός λαός θα δώσει φωνή σε όλους τους λαούς της Ευρώπης.

Εμείς, οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, που αρχή μας πάντα ήταν και παραμένει η πίστη στη Δημοκρατία, τη συλλογικότητα και τον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη, στεκόμαστε στο πλευρό της κυβέρνησης, παλεύουμε για τη δικαίωση των ελπίδων και των ονείρων μας, για εμάς και τις επόμενες γενιές. Συμμετέχουμε στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ενεργά και δυναμικά. Ψηφίζουμε Όχι στα τελεσίγραφα των θεσμών αλλά και όλων όσοι απεργάζονται σχέδια υποδούλωσης της χώρας μας. Έχουμε σήμερα την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι το δίκιο μπορεί να κερδίσει. Έχουμε την ιστορική ευκαιρία να στείλουμε στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο μήνυμα ελπίδας και αξιοπρέπειας. Ο μόνος μας φόβος είναι ο Φόβος. Δεν θα τον αφήσουμε να μας κερδίσει. Θα τα καταφέρουμε! Την Κυριακή 5 Ιουλίου το Όχι για αξιοπρέπεια και ζωή, απέναντι στους εκβιασμούς και στο άδικο, θα στείλει μήνυμα ελπίδας και περηφάνιας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

"Sponsored links"

Την Κυριακή 5 Ιουλίου ψηφίζουμε με ψηλά το κεφάλι!

Ψηφίζουμε Όχι!

Κλείνουμε οριστικά την πόρτα στη λιτότητα!

Η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη ευρωπαϊκή χώρα!”

Από το νομό Χανίων υπογράφουν

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ: 

ΑΓΟΡΑΣΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ περιφ. συμβ.

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ: 

ΣΑΡΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, υπ. δήμαρχος δημ. σύμβ.,
ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ ΜΗΝΑΣ δημ. σύμβ.,
ΚΟΥΡΟΥΣΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ δημ. σύμβ.,
ΠΕΡΡΑΚΗ ΒΑΡΒΑΡΑ αντιδήμαρχος

ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ: 

ΜΠΙΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ δημ. σύμβ.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΝΤΑΝΟΥ – ΣΕΛΙΝΟΥ: 

ΠΕΡΡΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ δήμαρχος
ΑΛΦΙΕΡΗ ΣΤΕΛΛΑ αντιδήμαρχος
ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ – ΒΛΗΣΙΔΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ αντιδήμαρχος
ΒΑΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ αντιδήμαρχος
ΚΑΛΑΪΤΖΑΚΗ – ΠΕΡΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης
ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗ ΓΟΝΗ πρόεδρος Δ.Σ.
ΖΟΥΡΙΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας
ΨΑΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ δημ. σύμβ.,
ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ πρόεδρος ΔΕΥΑ
ΤΡΑΚΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ πρόεδρος Επιτροπής Πολιτισμού
ΓΕΝΤΕΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ δημ. σύμβ.,
ΜΠΙΚΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ δημ. σύμβ.,

ΚΙΣΣΑΜΟΥ: 

ΒΕΡΟΥΚΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ δημ. σύμβ.,
ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ δημ. σύμβ.,
ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ δημ. σύμβ.,
ΠΕΡΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ δημ. σύμβ.,
ΓΛΑΜΠΕΔΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ αντιδήμαρχος
ΠΑΡΤΣΑΛΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ αντιδήμαρχος
ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΩΗΝ δη. σύμβ. πρώην δήμαρχος Ιναχωρίου
ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ δημ. σύμβ.,
ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΗΣ ΜΑΝΩΚΗΣ δημ. σύμβ.

ΔΗΜΟΣ ΓΑΥΔΟΥ:

ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ δήμαρχος

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις