Βρούτσης: «Μεσαιωνική» η ηλεκτρονική αιτιολόγηση της απόλυσης εργαζομένου

Κανένα σχόλιο

«Μεσαιωνική» χαρακτήρισε τη διάταξη που υποχρέωνε τους εργοδότες να αιτιολογούν την απόλυση εργαζομένου ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Η σχετική εγκύκλιος για την κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης αναμένεται να υπογραφεί σήμερα, με αποτέλεσμα οι εργοδότες να μην υποχρεούνται πλέον να αναφέρουν στο Σύστημα Εργάνη τους λόγους για τους οποίους προχώρησαν στην απόλυση εργαζόμενου.

Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι καταργείται και κατεβαίνει από το πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» το «μεσαιωνικό» πλαίσιο αναφοράς ηλεκτρονικής καταγραφής του φακέλου του εργαζομένου, με αναδρομική ισχύ, και έτσι κανένας πλέον εργοδότης δεν θα γράφει γιατί απολύει τον εργαζόμενό του.

"Sponsored links"

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ την Κυριακή ο κ. Βρούτσης, αναφερόμενος στους λόγους που προέβη σε αυτήν την απόφαση η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, σημείωσε ότι επρόκειτο για ένα «ηλεκτρονικό φακέλωμα» των εργαζομένων, καθώς ο επόμενος εργοδότης τους θα ζητούσε από τους υποψήφιους υπαλλήλους του να του δείξουν τους λόγους απόλυσης από την προηγούμενη εργασία τους.

Ενδεικτικά ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ορισμένα παραδείγματα από σχετικές καταχωρίσεις στο σύστημα «Εργάνη»:  «Πολύ αργός και οκνηρός, ανεπαρκής στη δουλειά του, πολλές αδικαιολόγητες απουσίες, χαμηλή παραγωγικότητα, ιατρικοί σοβαροί λόγοι» και επισήμανε πως αυτοί που απολύθηκαν, με τέτοιες καταγραφές, δεν θα έβρισκαν νέα δουλειά.

Η κατάργηση της εν λόγω διάταξης ψηφίστηκε στις 8 Αυγούστου με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι νομοθετεί καθ’ υπόδειξη του ΣΕΒ.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις