15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Βόλτα στο παρελθόν με αστικό λεωφορείο του 1960

Ημερομηνία:

Ταξίδι στο παρελθόν μ’ ένα μπλε αστικό λεωφορείο που, από το 1960 μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1980, εκτελούσε δρομολόγια στην Αθήνα έκαναν οι ΧανιώτεςΤο παλιό λεωφορείο άριστα συντηρημένο, έκανε την εμφάνιση του στην πλατεία της δημοτικής αγοράς και αποτέλεσε πόλο έλξης για εκατοντάδες πολίτες, αλλά και ξένους τουρίστες.

Το παλιό λεωφορείο μάρκας Μερσεντές εκτελούσε δρομολόγια στην Αθήνα και για λίγα χρόνια στο Αίγιο και αποτελεί μέρος της συλλογής 14 παλιών αστικών και υπεραστικών λεωφορείων που έχει στην κατοχή του και συντηρεί μαζί με τον αδελφό του, ο κ. Χάρης Λαζαρόπουλος

Το λεωφορείο βρέθηκε στα Χανιά, προκειμένου να φιλοξενηθεί μέσα σε αυτό έκθεση παλαιών φωτογραφιών της ποδοσφαιρικής ομάδας του Αθλητικού Ομίλου Χανιά.

ΣΗΜΕΡΑ μάλιστα θα πραγματοποιήσει και «δρομολόγιο» μεταφέροντας στο γήπεδο, όπου θα αγωνιστεί η ομάδα για το πρωτάθλημα της δεύτερης εθνικής, παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του ΑΟ Χανιά.

« Η προσπάθεια μας είναι καθαρά ιδιωτική, δεν παίρνουμε καμία απολύτως επιδότηση και στόχος μας είναι να κρατήσουμε ζωντανή την κληρονομιά του 1960» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Λαζαρόπουλος.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι θα μπορούσε το κράτος να έχει δημιουργήσει ένα εθνικό μουσείο μεταφορών ώστε, όπως είπε, να μείνει ζωντανό ένα κομμάτι της σύγχρονης Ελλάδας και της ελληνικής κληρονομιάς.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...