«Βόμβα» Βαλυράκη: Το τηλεφωνικό κέντρο του Μαξίμου δεν είναι ασφαλές

Κανένα σχόλιο

Το Μαξίμου πρέπει να ξέρει ότι το τηλεφωνικό κέντρο που έχει δεν είναι ασφαλές. Είχα ειδοποιήσει και τον κ. Γ.Παπανδρέου αλλά δεν φάνηκε να ευαισθητοποιούνται. Την καταγγελία αυτή έκανε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο της Siemens κ. Σήφης Βαλυράκης, ενώ αποκάλυψε ότι του μπλόκαραν την IP Address προκειμένου να δυσκολέψουν τις επικοινωνίες του με τη Βουλή ενόψει και της κατάθεσης του στην επιτροπή.

Ο κ. Βαλυρακης υποστήριξε ότι η πραχώρηση του ΟΤΕ στη Siemens δίνει τη δυνατότητα σε χέρια αντιδίκου να έχει  24ωρη πρόσβαση στις επικοινωνίες μας.

Άμεση ήταν η αντίδραση της προέδρου κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία τόνισε ότι για το θέμα αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί η αρμοδιότητα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας περί προστασίας του απορρήτου των επικοινωνιών, αφήνοντας έτσι ανοικτό το ενδεχόμενο να τεθεί υπό συζήτηση και έρευνα το θέμα των παρακολουθήσεων των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων αλλά και της Βουλής.

"Sponsored links"

50% η ζημιά του δημοσίου από κάθε σύμβαση με τη Siemens

Αναφερόμενος στη ζημιά του δημοσίου από τις συμβάσεις προμηθειών με τη γερμανική εταιρεία ο κ. Βαλυράκης υποστήριξε ότι μόνο από μια σύμβαση του ΟΤΕ με την Siemens προέκυψε ζημιά του δημοσίου 286 εκατομμύρια. Υπολογίστηκε δε ότι ενώ οι μίζες έφτανα το 10%, η ζημιά από τις υπερκοστολογήσεις των προμηθειών καθώς και από την έλλειψη ανταγωνισμού έφτανε το 50 % του καταβλητέου τιμήματος.

Ο κ. Βαλυράκης για να αποδείξει τη διαχρονική διείσδυση της Siemens στο ελληνικό δημόσιο αναφέρθηκε σε περιστατικό που συνέβη το 1983 όταν ήταν Υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Τότε ο Ανδρέας Παπανδρέου κατόπιν συνεννοήσεως με τον Μιτεράν και προσπαθώντας να σπάσουν το μονοπώλιο των γερμανικών εταιρειών ( Siemens – Intracom) στις τηλεπικοινωνίες, έστειλε τον κ. Βαλυράκη ο οποίος με τον αντίσοιχο ομόλογο του  συμφώνησαν να  μας παραχωρηθεί εντελώς δωρεάν ένα σύγχρονο ψηφιακό σύστημα γαλλικής κατασκευής.

Ο ΟΤΕ αρνήθηκε να το τοποθετήσει  ενώ έξι χρόνια αργότερα και όταν πλέον και η Siemens είχε κατασκευάσει αντίστοιχο ψηφιακό σύστημα αμέσως το προμηθεύτηκαν και μάλιστα το χρυσοπληρώσαμε.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις