«Βόμβα» Θεωνά: Να μην ψηφιστεί η διάταξη για την απεργία

Κανένα σχόλιο

Κάθετα αντίθετος στη διάταξη που αφορά στο καθεστώς λήψης αποφάσεων για τη διενέργεια απεργίας παρουσιάστηκε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην συνδικαλιστής, Γιάννης Θεωνάς.

Ο κ. Θεωνάς επισήμανε ότι «αυτή η διαδικασία είχε επιχειρηθεί να εφαρμοστεί πριν από μερικά χρόνια». Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι «από το 1983 είχε προωθηθεί μια τέτοια διαδικασία και τότε είχαν υπάρξει αντιδράσεις.

Και αυτό τώρα πρέπει να έχει την ίδια τύχη για να μπορεί το συνδικαλιστικό κίνημα να αποφασίζει ελεύθερα». Ερωτηθείς τι ακριβώς εννοεί είπε πως «θα πρέπει να μην ψηφιστεί αυτό το άρθρο».

"Sponsored links"

Εν συνεχεία, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «το άρθρο αυτό μοιάζει με την εποχή που ο τότε υπουργός Εργασίας διαμόρφωνε την πάλη των τάξεων» λέγοντας ακόμη ότι «ε, δεν γίνεται έτσι»

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τη διάταξη, για να λάβει απόφαση ένα πρωτοβάθμιο σωματείο για απεργία θα πρέπει στη γενική συνέλευση να παρίσταται τουλάχιστον το 50% των οικονομικά τακτοποιημένων μελών του Σωματείου.

ΣΚΑΪ

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις