Βόμβα μεγατόνων από Τόμσεν: Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, όσες μεταρρυθμίσεις κι αν γίνουν

Κανένα σχόλιο

Την ώρα που το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει ότι το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, ο αναπληρωτής διευθυντής του Ταμείου για την Ευρώπη Πόουλ Τόμσεν έριχνε «βόμβα μεγατόνων» για το ελληνικό χρέος.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε εκδήλωση του Atlantic Council στην Ουάσιγκτον, ο Δανός αξιωματούχος του ΔΝΤ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ελληνικό χρέος, είπε χωρίς καμία περιστροφή ότι είναι «μη βιώσιμο» προσθέτοντας ότι καμία μεταρρύθμιση και προσπάθεια δεν θα έχει αποτέλεσμα χωρίς κάποιου είδους αναδιάρθρωση του χρέους, αν και έσπευσε να σημειώσει ότι καμία ελάφρυνση δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα χωρίς πιο ισχυρές δομικές μεταρρυθμίσεις.

Παράλληλα, ο Τόμσεν «αποδόμησε» και τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων δανειστών της Ελλάδας για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ για μεγάλο χρονικό διάστημα, λέγοντας ότι «η Ελλάδα με τους Ευρωπαίους συμφώνησαν στο 3,5%. Φυσικά αυτό θα έχει αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη για ένα διάστημα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία» και επισημαίνοντας ότι το Ταμείο μιλούσε για πλεονάσματα ύψους 1,5% του ΑΕΠ.

"Sponsored links"

Σημειώνεται ότι στο ίδιο πάνελ συμμετείχε και ο Ολιβιέ Μπλανσάρ, ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, ο οποίος σε ίδιο μήκος κύματος με τον Τόμσεν χαρακτήρισε «απολύτως απαραίτητη» την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αν και συμπλήρωσε και αυτός ότι η Ελλάδα χρειάζεται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Τόμσεν και Μπλανσάρ, παράλληλα, εν χορώ άνοιξαν πυρ κατά του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης της Ε.Ε., αποκαλώντας το ως «χάλι».

topontiki.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today