28.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

«Βόμβα» Παυλάκη: Χρειάζεται ένας μήνας σκληρού lockdown για να τιθασευτεί ο κορωνοϊός

Ημερομηνία:

Μόνο με τέσσερις εβδομάδες σκληρού lockdown θα περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού, όπως υποστηρίζει ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας στον Σκάι.
«Η κινητικότητα του πληθυσμού δεν έχει πέσει», είπε «και αν δεν γίνει αυτό καθώς έχουμε και αυξημένο φορτίο στην Ελλάδα ζητάμε φασαρίες με τον κορονοϊό. Για να σταματήσουμε τον ιό πρέπει να περιοριστεί η κινητικότητα και μόνο όταν σταματήσει η κινητικότητα θα πρέπει να μετρήσουμε δυο τρεις εβδομάδες τα κρούσματα οπότε αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να λέμε ότι θα πεσουν τα κρούσματα και οι θανατοι και οι διασωληνώσεις πριν την αρχή του Δεκέμβρη. Αν τα κρούσματα συνεχίσουν να ανεβαίνουν και στην Αθήνα θα ανέβουν και οι θάνατοι. Με αυστηρή καραντίνα 4 εβδομάδες νομίζω ότι θα σωθούν τα Χριστούγεννα» σημείωσε.
Υπενθυμίζεται ότι υπέρ lockdown τύπου Ουχάν τάχθηκε και ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι «πρέπει το lockdown να γίνει πιο αυστηρό, όπως στην Κίνα. Στη Ουχάν έβγαινε μια φορά την εβδομάδα ένας άνθρωπος να πάει να ψωνίσει στο σούπερ μάρκετ. Αυτό πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα. Να κλείσουν οι επιχειρήσεις και να λειτουργούμε κάθε μέρα σαν να είναι Κυριακή. Ένα lockdown τύπου Ουχάν για δύο εβδομάδες, θα μπορούσε να αποσυρμφορήσει την κατάσταση και να ανακόψει τη μετάδοση του ιού»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ