19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

«Βόμβες» Δ. Καμμένου: «Προσυμφωνημένο το διαζύγιο» – Ο Καμμένος δεν ελέγχει τους ΑΝΕΛ

Ημερομηνία:

Για «προσχεδιασμένο διαζύγιο» έκανε λόγο ο βουλευτής Δημήτρης Καμμένος, σχολιάζοντας την ενδοκυβερνητική κρίση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, μιλώντας στο ραδιόφωνο «ΘΕΜΑ 104,6».

«Είναι προσχεδιασμένο, όπως είχα αποκαλύψει από τον Ιούνιο που διεγράφη από την ΚΟ των ΑΝΕΛ για τη συμφωνία των Πρεσπών. Έχει προσυμφωνηθεί το διαζύγιο ένα μήνα πριν έρθει η Συμφωνία από τα Σκόπια», υποστήριξε ότι ο κ. Καμμένος,λέγοντας ότι το παιχνίδι «είναι στημένο και δυστυχώς κάποιος θα βγάλει λεφτά, όπως στα Σκόπια».

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής ανέφερε ότι «σίγουρα θα γίνουν κάποιοι λεονταρισμοί και κάποιες δηλώσεις ηρωικής εξόδου», που όμως είναι στημένες. «Ο κ. Καμμένος θα φύγει από το υπουργείο. Ο Καμμένος δεν θέλει να είναι επάνω στο νομοσχέδιο που θα έρθει στην Βουλή η υπογραφή του. Είναι ένα τεχνικό κομμάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό πολιτικά, να υπάρχει η υπογραφή του πάνω στη συμφωνία», πρόσθεσε.

«Ο Καμμένος δεν ελέγχει το κόμμα του»

Μάλιστα, ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι ο πρόεδρος του κόμματος «δεν ελέγχει το κόμμα του, δεν γνωρίζει ποιοι θα φύγουν και ποιοι δεν θα ψηφίσουν. Δεν μπορεί να δώσει γραμμή κομματικής πειθαρχίας διότι υπάρχουν ήδη ανταρσίες». Ως εκ τούτου, αμφισβητεί και την εντολή που έχει, διερωτώμενος: «Με ποια εξουσιοδότηση και με ποια δικαιοδοσία συναντάται με τον κ. Τσίπρα;».

Άλλωστε, όπως είπε ο βουλευτής, «οι ΑΝΕΛ δεν εκπροσωπούνται από τον Πάνο Καμμένο γιατί δεν έχει τη στήριξη των βουλευτών του. Έχει απολέσει τη δύναμή του και ως κοινοβουλευτική ομάδα», ενώ χαρακτήρισε το πρώην κόμμα του ως «ένα “τσούρμο” βουλευτών, που ο καθένας κάνει ό,τι θέλει».

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, «θα έπρεπε να έχουν συνεδριάσει οι επιτροπές δεοντολογίας του κόμματος και να διαγράψει όλους τους υπουργούς με εντολή Καμμένου γιατί δεν ακολούθησαν την εντολή του και την επιθυμία του».

«Να γίνει δημοψήφισμα»

Ο κ. Καμμένος τάχθηκε υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος για το Σκοπιανό, με δεδομένο ότι πρόκειται για μείζον εθνικό ζήτημα και 8 στους 10 πολίτες διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Μάλιστα, κάλεσε τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε αυτή τη λύση μετά τη λήψη ψήφου εμπιστοσύνης.

«Θα πρέπει ρητά να γίνει δημοψήφισμα και παρακαλώ ο κ. Τσίπρας να προβεί ο ίδιος μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που θα ζητηθεί μέχρι την Τετάρτη. Να κάνουμε δημοψήφισμα για ένα μείζον εθνικό ζήτημα όπου 8 στους 10 διαφωνούν», ανέφερε.

protothema.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...