Βόρεια Μακεδονία: Η πρώτη βαλκανική χώρα προς νομιμοποίηση της κάνναβης για ψυχαγωγική χρήση

Κανένα σχόλιο

Η Βόρεια Μακεδονία μπορεί να γίνει η πρώτη βαλκανική χώρα που θα επιτρέψει την ψυχαγωγική χρήση μαριχουάνας, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, προσθέτοντας ότι η κυβέρνησή το έχει ως παράδειγμα το Άμστερνταμ.

Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέψει την ψυχαγωγική χρήση μαριχουάνας σε καφετέριες και χώρους φιλοξενίας στην πρωτεύουσα, τα Σκόπια και σε άλλα τουριστικά σημεία, όπως η παραλίμνια πόλη της Οχρίδας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού.

«Η ιδέα είναι να επιτρέπεται η κατανάλωση μαριχουάνας σε καφετέριες, τόσο σε υπάρχουσες όσο και σε νέες, και σε τουριστικά μέρη, συμπεριλαμβανομένων των Σκοπίων, εάν σέβονται ορισμένα πρότυπα αερισμού, απόδειξη προέλευσης της μαριχουάνας και ούτω καθεξής», δήλωσε ο Ζάεφ στην Deutsche Welle. .

"Sponsored links"

Πρόσθεσε, σύμφωνα με το balkaninsight ότι η κυβέρνηση προβλέπει αυστηρή ρύθμιση σε αυτόν τον τομέα, λαμβάνοντας ως παράδειγμα το Άμστερνταμ.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτό ήταν μέρος του προγραμματισμένου πακέτου μέτρων της κυβέρνησης που αποσκοπούσε στην τόνωση της οικονομίας, η οποία επλήγη σοβαρά από την κρίση υγείας του κορονοϊού.

Ο Ζάεφ, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια έχει υποσχεθεί δημόσια συζήτηση για αυτό το ζήτημα, προειδοποίησε ότι η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνησή του δεν έχει λάβει ακόμη τελική απόφαση και επιμένει ότι εάν η πλειοψηφία στη χώρα λέει όχι στην ιδέα, είναι έτοιμος να υποχωρήσει.

Η Βόρεια Μακεδονία επέτρεψε την πώληση μαριχουάνας φαρμακευτικής χρήσης στα φαρμακεία από το 2016, όταν η κυβέρνηση της δεξιάς VMRO DPMNE ήταν στην εξουσία.

Έκτοτε, οι νόμιμοι παραγωγοί μαριχουάνας άρχισαν να εργάζονται, ωστόσο, η χώρα δεν έχει αποποινικοποιήσει πλήρως τη χρήση κάνναβης.

«Ένας ποιοτικός κανονισμός σε αυτόν τον τομέα μπορεί να αποφέρει πολλά οφέλη στη χώρα, όπως η ρύθμιση του εμπορίου μαριχουάνας, ο περιορισμός της εγκληματικότητας και φυσικά τα οικονομικά οφέλη, κυρίως στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας», δήλωσε ο υπουργός δικαιοσύνης, Μάριτς.

News 24/7

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις