Β. Διγαλάκης προς Π. Πολάκη: Δεν έχετε αντιληφθεί ότι ο λαϊκισμός με τον οποίο πορευθήκατε ως κυβέρνηση έλαβε τέλος στις εκλογές του Ιουλίου 2019

Κανένα σχόλιο

Ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Διγαλάκης απαντά στο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Π. Πολάκης που αναφερόταν σε δήλωση του περί του τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΕΛΜΕΠΑ:

Η απάντηση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασίλη Διγαλάκη:

«Η αλήθεια κ. Πολάκη είναι αποτυπωμένη στον νόμο που ψηφίσατε τον Μάιο του 2019. Προφανώς δεν έχετε αντιληφθεί ότι ο λαϊκισμός με τον οποίο πορευθήκατε ως κυβέρνηση και συνεχίζετε ως αντιπολίτευση, έλαβε τέλος στις εκλογές του Ιουλίου 2019.»

"Sponsored links"

Σε σημερινή ανακοίνωση του κ. Πολάκη σχετικά με το θέμα της αναστολής λειτουργίας των 37 νεοσύστατων τμημάτων και μεταξύ αυτών και του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, αναφέρονται μία σειρά από ανακρίβειες οι οποίες αντιβαίνουν την κοινή λογική και οι οποίες καταρρίπτονται από το ίδιο το νομοθέτημα της προηγούμενης Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, της οποίας ο κ. Πολάκης υπήρξε μέλος.

Συγκεκριμένα από τις διατάξεις του Νόμου 4610/2019 που ψηφίστηκε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο του 2019, προκύπτουν τα ακόλουθα ερωτήματα:

1.      Γιατί το τμήμα Χημικών Μηχανικών του ΕΛΜΕΠΑ, εφόσον αποτελεί μετεξέλιξη του τμήματος Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Κρήτης δεν λειτούργησε αμέσως από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2019-20, όπως συνέβη με τα υπόλοιπα τμήματα, αλλά η έναρξη της λειτουργίας του παραπέμφθηκε στο μέλλον;

2.      Γιατί ενώ στα υπόλοιπα καταργηθέντα τμήματα του πρώην ΤΕΙ Κρήτης, οι καθηγητές του πρώην ΤΕΙ Κρήτης εντάχθηκαν στα αντίστοιχα τμήματα του ΕΛΜΕΠΑ (για παράδειγμα οι καθηγητές του τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του πρώην ΤΕΙ εντάχθηκαν στο τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΕΛΜΕΠΑ), ενώ με το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ οι καθηγητές του καταργηθέντος τμήματος Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος προβλεπόταν να μοιραστούν σε όλα τα τμήματα του ΕΛΜΕΠΑ;

3.      Γιατί, ενώ στους φοιτητές όλων των υπολοίπων καταργηθέντων τμημάτων του πρώην ΤΕΙ Κρήτης δινόταν η δυνατότητα να ενταχθούν στα αντίστοιχα τμήματα του ΕΛΜΕΠΑ και εφόσον το επιλέξουν να συνεχίσουν για να πάρουν πανεπιστημιακό δίπλωμα, οι φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος δεν εντάχθηκαν στο τμήμα Χημικών Μηχανικών και δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε αυτό, προκειμένου να λάβουν και αυτοί πανεπιστημιακό δίπλωμα;

Η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα είναι απλή. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία μετείχε ο κ. Πολάκης, επέλεξε συνειδητά στον βωμό μικροπολιτικών επιδιώξεων:

·         να καταργήσει ένα τμήμα που πραγματικά θα μπορούσε να συνεισφέρει στην ανάπτυξη και την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων της χώρας.

·         να απαξιώσει τα διπλώματα των φοιτητών του τμήματος Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, χωρίς να τους δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές προκειμένου να λάβουν πανεπιστημιακό δίπλωμα, όπως έγινε σχεδόν σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις τμημάτων ΤΕΙ που καταργήθηκαν.

Ο κ. Πολάκης αφού πρώτα ψήφισε την κατάργηση του τμήματος Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Κρήτης, τώρα έρχεται να ζητήσει και τα ρέστα. Προεξοφλεί μάλιστα την αρνητική γνωμοδότηση της Ανεξάρτητης Αρχής (ΕΘΑΕΕ) αφού τα 37 τμήματα  δεν καταργήθηκαν, αλλά ανεστάλη η έναρξη λειτουργίας τους.

"Sponsored links"

Όπως απάντησα στον κ. Πολάκη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στη Βουλή, η συζήτηση αυτή αναδεικνύει τη διαφορά στο σύστημα αξιών μας. Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε ως γνώμονα τις μικροπολιτικές ισορροπίες και τον ακαδημαϊκό λαϊκισμό. Η δική μας πολιτική έχει ως κεντρικό στόχο τη διασφάλιση υψηλής ποιότητας σπουδών στους φοιτητές μας.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις