22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Β. Διγαλάκης: Τοποθετούνται οι προκάτ αίθουσες στην Κίσαμο – Στόχος ένα νέο σύγχρονο σχολικό συγκρότημα

Ημερομηνία:

Ξεκινάει την Πέμπτη 27 Αυγούστου η τοποθέτηση στην Κίσαμο των προκατασκευασμένων αιθουσών, που θα αποτελέσουν την προσωρινή λύση στέγασης των μαθητών του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ της περιοχής, έως ότου ανεγερθεί το νέο σύγχρονο σχολικό συγκρότημα.

Οι 27 προκατασκευασμένες αίθουσες θα μεταφερθούν σε δύο φάσεις (Πέμπτη και Σάββατο), και η τοποθέτησή τους, σύμφωνα με τον προμηθευτή, ο οποίος προέκυψε από σχετική διαγωνιστική διαδικασία, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Σε δήλωσή του, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Βασίλης Διγαλάκης σημειώνει ότι «με την τοποθέτηση των προκατασκευασμένων αιθουσών, πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, όπως εξ αρχής είχαμε επισημάνει, ολοκληρώνεται το πρώτο βήμα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Κισάμου και την ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές) Α.Ε. για την άριστη συνεργασία που είχαν με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, προκειμένου οι προκατασκευασμένες αίθουσες να τοποθετηθούν έγκαιρα».

Ο κ. Διγαλάκης τονίζει, ακόμη, πως «είναι προφανές ότι πρόκειται για μία αναγκαία προσωρινή λύση. Παράλληλα, εργαζόμαστε για τον μεγάλο στόχο, τη μόνιμη λύση, που είναι ν’ αποκτήσει η Κίσαμος, το ταχύτερο δυνατόν, ένα νέο, σύγχρονο, ασφαλές και λειτουργικό σχολικό συγκρότημα. Όπως έχω επισημάνει και στο πρόσφατο παρελθόν, σε αυτή την κατεύθυνση, οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων συνεργάζονται με τον Δήμο Κισάμου για την έγκρισή του κτιριολογικού προγράμματος και στη συνέχεια την προετοιμασία των μελετών από την ΚΤΥΠ Α.Ε. Προχωράμε με το βλέμμα μπροστά, σε αντίθεση με όσους, λίγους, επιμένουν, για λόγους που εκείνοι γνωρίζουν καλύτερα, να κοιτάζουν διαρκώς πίσω».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ