Β. Ζαφειρόπουλος: “Απογείωση” της Κρήτης με ενοποίηση των ΑΕΙ

Κανένα σχόλιο

Για τις προοπτικές … “απογείωσης” της Κρήτης μέσα από την ενοποίηση των Πανεπιστημίων και του Πολυτεχνείου του νησιού, μίλησε στο Livetalks ο Καθηγητής του Τμήματος Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Βασίλης Ζαφειρόπουλος, στο πλαίσιο της “Βραδιάς του Ερευνητή”.

Η πραγματικότητα – αυτή καθεαυτή- έρχεται να μας προσγειώσει στις ανάγκες και τις προϋποθέσεις απ’ τις οποίες εξαρτάται η περαιτέρω άνθιση σε κοινωνικό, οικονομικό και ασφαλώς ερευνητικό επίπεδο της Κρήτης: Η αύξηση των κονδυλίων προς τα Πανεπιστήμιά μας σε συνδυασμό με την ενίσχυση της και την εδραίωση της – μεταξύ τους – αγαστής συνεργασίας, είναι τα δύο βασικά προαπαιτούμενα.

Τίποτα δεν εμποδίζει τον κ. Ζαφειρόπουλο να κοιτάξει μπροστά και να οραματιστεί την μέρα που με τον κατάλληλο – σωστό συντονισμό και βηματισμό, θα γίνει πράξη αυτό που ονειρεύεται ο ίδιος και άλλοι συνάδελφοί του: “Έστω μικρή αύξηση του προϋπολογισμού να έχουμε, πραγματικά θα απογειωθούμε! Φανταστείτε να έρχονται εδώ Άραβες, προπτυχιακοί φοιτητές (πριν 30 χρόνια πήγαιναν στην Αγγλία) σε μία σειρά από επιστημονικά πεδία – τα αραβικά κράτη δίνουν 35.000 το χρόνο για όσους πάνε να σπουδάσουν στο εξωτερικό! Θα έχουμε και εισροή χρήματος, αλλά και κουλτούρας”.

"Sponsored links"

Ο κορωνοϊός έχει τυλίξει με το αόρατο (και αιχμηρό!) συρματόπλεγμά του… το πολυσχιδές πλέγμα δραστηριοτήτων για τους φοιτητές και τους καθηγητές του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.

Μεγαλύτερα ζόρια περνάνε οι πρωτοετείς, αρκετοί εκ των οποίων έρχονται αντιμέτωποι με τη σκοτεινή πλευρά του εαυτού τους: Το χτικιό της κατάθλιψης τους κατατρώει το μυαλό, μέχρι που σκέφτονται να αφήσουν (!) τις σπουδές τους!

Ο καθηγητής του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ αναφέρθηκε επίσης στις υψηλές… πτήσεις του Ιδρύματος σε επίπεδο έρευνας και προσφοράς στην κοινωνία και την αγορά εργασίας, στη σύμπνοια που επικρατεί ανάμεσα στους συναδέλφους τους – “είναι το κλειδί των επιτυχιών”, ιδίως σε μία μικρή αλλά και πολύ ζεστή και φιλόξενη πόλη όπως η Σητεία-  και στην μεγάλη “πρόκληση” να “γίνουμε πιο εξωστρεφείς”.

cretalive.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις