Β. Κεγκέρογλου: «Η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δώσει διέξοδο στα προβλήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων του Ν. Ηρακλείου»

Κανένα σχόλιο

Ο Βουλευτής Ηρακλείου και Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Β. Κεγκέρογλου κατέθεσε, στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου,  αναφορά προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών και Τουρισμού με τα αιτήματα του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου.

Ειδικότερα το Σωματείο με σχετικό υπόμνημά του, το οποίο κατατέθηκε στο πλαίσιο της κατεταθείσης από τον Βουλευτή αναφοράς  θέτει ζητήματα , όπως:

  • Την αμφισβήτηση από μερίδα των εργοδοτών της υποχρεωτικότητας της από 7-4-2020 «Τοπικής κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήων Ν. Ηρακλείου»
  • Την καταβολή από σημαντικό αριθμό εργοδοτών στους εργαζόμενους ξενδοχοϋπαλλήλους του Ν. Ηρακλείου αμοιβών χαμηλότερων από τις οριζόμενες στην τοπική κλαδική ΣΣΕ ,
  • Την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας με αμοιβές και όρους εργασίας δυσχερέστερους της ΣΣΕ,

Η άμεση αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών από την Κυβέρνηση αποτελεί προϋπόθεση εκ των ων ουκ άνευ για την υπέρβαση του αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των τουριστικών επιχειρήσεων και , πάνω από όλα , για την διαφύλαξη των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων ξενοδοχοϋπαλλήλων.

"Sponsored links"

Οι εργαζόμενοι ζητούν την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το οποίο οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες για τη διαφύλαξη των συλλογικών συμβάσεων και την επέκτασή τους , αφού αποτελούν τη μόνη θεσμική εγγύηση για την κοινωνική ειρήνη και την αντιμετώπιση της δύσκολης χρονικής περιόδου που διερχόμαστε.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις