Β.Κεγκέρογλου: Η μείωση τζίρου κριτήριο για τη στήριξη επιχειρήσεων

Κανένα σχόλιο

«Να συμπεριληφθεί και η μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων, ως κριτήριο ένταξης στα προγράμματα ενίσχυσης Μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία του Κορωνοϊού»

Με ερώτηση τους προς τo Υπουργείo Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εσωτερικών και Οικονομικών, ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά να συμπεριληφθεί και η μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων, ως κριτήριο ένταξης στα προγράμματα ενίσχυσης Μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία του Κορωνοϊού

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

"Sponsored links"

«Η έκδοση των προσκλήσεων από τις Περιφέρειες για τα προγράμματα που αφορούν στην ενίσχυση Μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης (κεφάλαιο κίνησης) που επλήγησαν από την πανδημία του Κορωνοϊού ασφαλώς είναι στη σωστή κατεύθυνση και αποτελεί ένα σημαντικό και αναγκαίο σχέδιο δράσης για την στήριξη τους.

Ωστόσο, στις βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων δεν λαμβάνεται υπόψη ο μειωμένος τζίρος των επιχειρήσεων λόγω των επιπτώσεων από τα περιοριστικά μέτρα, όπως εφαρμόστηκε στο μέτρο στήριξης της επιστρεπτέας προκαταβολής, ανεξάρτητα σε ποιον κύριο κωδικό δραστηριότητας ή δραστηριότητα (ΚΑΔ) με τα μεγαλύτερα έσοδα ανήκουν.

Για την παράλειψη αυτή, αγωνιούν χιλιάδες επιχειρήσεις, οι οποίες φοβούνται ότι θα εξαιρεθούν από αυτό το πρόγραμμα, αφού η περιοριστική απαρίθμηση μόνο με ΚΑΔ δεν αποτυπώνει όλες τις κατηγορίες των επιχειρήσεων που επλήγησαν και  μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη για πολλές επιχειρήσεις, οι οποίες αν και πληττόμενες, δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στα τόσο ζωτικής σημασίας προγράμματα.

Επειδή το Υπουργείο Οικονομικών έχει αναγνωρίσει αυτό το κενό και για την μείωση της προκαταβολής φόρου του 2020, χρησιμοποιείται ως βασικό κριτήριο η μείωση του κύκλου εργασιών και ειδικότερα των εσόδων.

Επειδή στη προδημοσίευση για το πρόγραμμα της Κρήτης, ύψους 50 εκ., η υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει 13 Οκτώβρη και μπορεί να ενταχθεί και να αξιοποιηθεί το οριζόντιο κριτήριο της μείωσης  της οικονομικής δραστηριότητας το 2020, ανεξάρτητα από τον ΚΑΔ, για να μην αδικηθούν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που επλήγησαν.

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

Προτίθεστε στις προσκλήσεις των εν λόγω προγραμμάτων να δώσετε τη δυνατότητα να ενταχθούν και οι επιχειρήσεις που έχουν μείωση του κύκλου εργασιών τους και ειδικότερα των εσόδων, ανεξάρτητα από τον χαρακτηρισμό του κωδικού δραστηριότητας τους».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις