Β. Κεγκέρογλου: «Κυβερνητική άρνηση χρηματοδότησης της Περιφέρειας Κρήτης ακόμη και για την συντήρηση και βελτίωση της οδικής ασφάλειας του ΒΟΑΚ»

Κανένα σχόλιο

Ερώτηση βουλευτή ΚΙΝΑΛ Ηρακλείου κ. Βασίλη Κεγκέρογλου:

Ανέτοιμη εμφανίστηκε η κυβέρνηση να απαντήσει στην πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για μεταφορά στην Περιφέρεια Κρήτης της αρμοδιότητας για τον ΒΟΑΚ μαζί με την αντίστοιχη υπηρεσία και τους αναγκαίους πόρους για την υλοποίηση του.

Ο Βουλευτής, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, μέσω επίκαιρης ερώτησης που συζητήθηκε σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής, ζήτησε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, να μην γίνουν νέα λάθη να αξιοποιηθεί ότι έχει γίνει μέχρι τώρα και να αποδοθεί η αρμοδιότητα για τον ΒΟΑΚ στην Περιφέρεια Κρήτης.

"Sponsored links"

Επιπλέον, επεσήμανε ότι οι τελευταίες δημοπρατήσεις για τον ΒΟΑΚ έχουν γίνει το 2012 και έκτοτε ο σχεδιασμός έχει αλλάξει δύο φορές  χωρίς να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο, υπενθυμίζοντας ότι χάθηκαν τα τελευταία 5 χρόνια κι ακυρώθηκαν δημοπρατημένα τμήματα, τα χρήματα των οποίων μεταφέρθηκαν σε άλλα έργα της χώρας.

Για το θέμα των διοδίων και τις προθέσεις τις κυβέρνησης να τα επιβάλει  που συζητούνται έντονα τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε ότι η κοινή γνώμη στην Κρήτη είναι αντίθετη με τα διόδια. Πρώτα πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα πόσα χρήματα θα διατεθούν από το δημόσιο για το έργο ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά: «Αν δώσει η Ελληνική  Πολιτεία όσα «οφείλει» στην Κρήτη, τότε δεν θα χρειαστούν διόδια ή θα είναι πάρα πολύ χαμηλό το αντίτιμο της ιδιωτικής συμμετοχής για την υλοποίηση του έργου».

Και ενώ ο Υφυπουργός δεν έδωσε απάντηση για το συνολικό έργο του ΒΟΑΚ ήταν σαφέστατα αρνητικός για την χρηματοδότηση της Περιφέρειας, ακόμη και για την συντήρηση και βελτίωση της οδικής ασφάλειας παρότι ο ίδιος είπε: «ότι είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Κρήτης!!!»

Συγκεκριμένα, αρνήθηκε την απόδοση από το Υπουργείο Υποδομών των ποσών των 15 εκ. και 25 εκ. που είναι διαθέσιμα αντίστοιχα για την αποκατάσταση των κατολισθήσεων (στόχος, μελέτη, χώρος κ.λ.π.) αλλά και για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας όλου του ΒΟΑΚ, (συντηρήσεις, τοπικές βελτιώσεις, σήμανση, στηθαία ασφαλείας, διαγραμμίσεις κ.λ.π.)

Μάλιστα ο Υπουργός επικαλέστηκε παλαιότερο έγγραφο της Περιφέρειας ότι δεν μπορεί να το πράξει αλλά απέφυγε να πει όλη την αλήθεια ότι αυτό ίσχυε επειδή η Περιφέρεια δεν είχε στη διάθεσή της τα χρήματα και την αντίστοιχη υπηρεσία (την ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ) και δικαιολόγησε την μεγάλη καθυστέρηση υλοποίησης του έργου αποκατάστασης των ζημιών στην τουριστική περίοδο.

Στην δευτερολογία του ο βουλευτής επέμεινε στην πρόταση για την απόδοση της αρμοδιότητας και την μεταφορά της ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ στην Περιφέρεια Κρήτης για να υλοποιηθεί το έργο, που αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί να γίνει από την Αθήνα.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live