Β. Κεγκέρογλου: «Ποια είναι τα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση για την αποφυγή περαιτέρω κατάρρευσης της αγοράς ελαιολάδου;»

Κανένα σχόλιο

Με επίκαιρη ερώτηση του προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά άμεσα μέτρα από την Κυβέρνηση για την αποφυγή περαιτέρω κατάρρευσης της αγοράς ελαιολάδου.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Είναι γνωστό ότι η περυσινή χρονιά λόγω της αποτυχίας της δακοκτονίας και της αδυναμίας προώθησης του ελαιόλαδου σε ικανοποιητικές τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, είχαν σημαντικό αντίκτυπο και μείωσαν σημαντικά το εισόδημα των παραγωγών στις ελαιοκομικές περιοχές όλης της χώρας, όπως η Κρήτη. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν η συσσώρευση αδιάθετων ποσοτήτων που έμειναν τόσο στην κατοχή των παραγωγών όσο και στους μεταποιητές και εμπόρους, δημιουργώντας αρνητικές συνθήκες για το εισόδημα και την νέα ελαιοκομική περίοδο που ξεκινάει σε λίγο.

"Sponsored links"

Η νέα ελαιοκομική περίοδος θα αρχίσει σε περίπου τρεις μήνες στις πρώιμες περιοχές και η απογοήτευση διακατέχει τον κλάδο, αφού και η τελευταία ελπίδα για κατανάλωση κατά την τουριστική περίοδο από την εστίαση και τα ξενοδοχεία δεν φαίνεται να υπάρχει. Παράλληλα, λόγω της κρίσης οι ασθενέστερες οικονομικά ομάδες πληθυσμού το βγάζουν από την καθημερινή τους διατροφή ενώ τα παιδιά αυτών των οικογενειών δεν μαθαίνουν την χρήση του με μακροχρόνιες αρνητικές συνέπειες στην κατανάλωση του ελαιολάδου.

Επομένως υπάρχει αδήριτη ανάγκη λήψης μέτρων για την αποφυγή περαιτέρω δυσμενέστερων εξελίξεων τη νέα περίοδο

Μετά τα παραπάνω ερωτάσθε  κ. Υπουργέ:

  1. Πώς θα ενεργοποιήσετε τα μέτρα της αποθεματοποίησης, ώστε να υπάρξει έστω και μικρή αποσυμφόρηση της αγοράς;
  2. Πώς θα ενεργοποιηθεί περισσότερο το μέτρο της προώθησης της κατανάλωσης σε νέες αγορές και της δωρεάν διανομής σε μαθητές χαμηλών εισοδημάτων και σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ώστε να ενισχυθεί η κατανάλωση του ευεργετικού για την υγεία ελαιολάδου;».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις