Για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και τη μεγαλειώδη αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο, μίλησε στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο», ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς.

«Επιτέλους αποδόθηκε δικαιοσύνη για την οικογένεια του Παύλου. Θα βρει το δίκιο της και πλέον το καταλαβαίνουν όλοι αυτό ότι το ναζιστικό σύστημα που υπήρξε στην Ελλάδα και έφερε στη Βουλή ανθρώπους που χαιρετούν ακόμη τον  Χίτλερ, που έχουν αυτές τι τόσο ξεπερασμένες και τρομακτικές ιδέες. Αυτή η απόφαση του δικαστηρίου πρέπει να συνεχιστεί με παιδεία για να μάθουν καλά οι νέοι τι ήταν ο ναζισμός Τι συνέβη με αυτούς τους ανθρώπους από την αρχή για αυτή την κοινωνία».

Όπως τόνισε, η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή για την Ελλάδα, απότέλεσε μία γελοιοποίηση σε όλο τον κόσμο.

«Στη χώρα της δημοκρατίας βάλαμε στη Βουλή ναζιστές. Επιπλέον η ιστορία μας πρέπει να διδαχθεί η ιστορία μας επί Κατοχής. Ήταν τελείως αρνητική. Να διδαχθεί η Αντίσταση που έγινε και τα χιλιάδες θύματα. Δεν φαίνεται ότι έχει διδαχθεί για αυτούς τους ανθρώπους. Έχουμε πολλή δουλειά γιατί η γενική κατάσταση είναι πολύ αρνητική και αυτές οι λύσεις προτείνουν στην κοινωνία μας που δεν ξέρει καλά το παρελθόν, οι άνθρωποι νομίζουν ότι είναι καλές λύσεις. Και είδαμε στο παρελθόν που έφτασαν αυτές οι κλήσεις της άκρας δεξιάς και του ναζισμού και του φασισμού, σε εκατομμύρια θύματα».

Σχετικά με την αντιφασιστική διαδήλωση έξω από το Εφετείο στη δίκη της Χρυσής Αυγής ανέφερε ότι:

«Ήταν συγκινητικό και αυτή είναι η Ελλάδα, η αληθινή Ελλάδα είναι αυτοί που κατέβηκαν στο δρόμο. Δεν είναι αυτές οι γελοίες τελετές που έκαναν οι ναζιστές στις Θερμοπύλες και αλλού. Η αληθινή Ελλάδα είναι αυτοί που κατέβηκαν στο δρόμο, η οποία είναι συγχρόνως και η δικαιοσύνη της οικογένειας του Παύλου, γιατί αυτή η οικογένεια του υπέφερε και θα υποφέρει σε όλη της τη ζωή εξαιτίας των ναζιστών. Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να είναι παραδειγματική γιατί λένε ότι είμαστε η χώρα της δημοκρατίας», κατέληξε ο σκηνοθέτης.