19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Γαλλικά πολεμικά πλοία και υποβρύχια πραγματοποιούν 40 επισκέψεις σε Πειραιά και βάση της Σούδας – Πολλές χιλιάδες οι επισκέψεις Γάλλων στρατιωτών στα Χανιά

Ημερομηνία:

Την πολύπλευρη σχέση στρατηγικής σημασίας που αναπτύσσουν Αθήνα και Παρίσι υπογράμμισαν χθες Γάλλοι αξιωματικοί που παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου επί της φρεγάτας «Languedoc» του γαλλικού ναυτικού, που πραγματοποιεί επίσκεψη στο λιμάνι του Πειραιά.

Για ακόμη μία φορά οι Γάλλοι έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην παραδοσιακή συμμαχία Ελλάδας – Γαλλίας και στη συνεργασία στον αμυντικό τομέα. Όπως ανέφερε ο ακόλουθος άμυνας της γαλλικής πρεσβείας Σαρλ Αμπαλεά κάθε χρόνο πραγματοποιούνται περίπου 40 ελλιμενισμοί γαλλικών πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων στη Σούδα και το λιμάνι του Πειραιά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της συνεργασίας – τόνισε ο κ.Αμπαλεά – είναι ότι στα Χανιά το γαλλικό πολεμικό ναυτικό διαθέτει έναν μεταεπιχειρησιακό θάλαμο για τους γάλλους ναυτικούς. Όταν δηλαδή Γάλλοι επιστρέφουν από επιχειρήσεις του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού έχουν τη δυνατότητα να «ξεφύγουν» από τα έντονα βιώματα των επιχειρήσεων και να γυρίσουν σελίδα. Και γι’ αυτό το λόγο τους προσφέρεται ένα τριήμερο στην Κρήτη. 10.000 Γάλλοι έχουν περάσει απ’ αυτόν τον «μετεπιχειρησιακό θάλαμο».

Η αμυντική συνεργασία Ελλάδας – Γαλλίας λόγω των οικονομικών δυσκολιών στη χώρα μας ήταν εν υπνώσει, στο περιθώριο, όμως τώρα αρχίζει να ανανεώνεται υπογράμμισε ο Σαρλ Αμπαλεά. Ελλάδα και Γαλλία – είπε – μοιραζόμαστε την ίδια αντίληψη περί απειλής στα ανατολικά του ΝΑΤΟ.

Σε ό,τι αφορά την αποδέσμευση του στρατηγικού όπλου Scalp Naval ο Σαρλ Αμπαλεά απάντησε πως η Γαλλία από τις ελάχιστες χώρες που πωλεί αυτόν τον πύραυλο στην εναέρια εκδοχή του, δηλαδή για να τον φέρουν τα αεροσκάφη Mirage 2000.

Η D 653 Languedoc είναι μία φρεγάτα πολλαπλών ρόλων. Έχει δυνατότητες ανθυποβρυχιακές ακόμη πιο εξελιγμένες από προηγούμενα μοντέλα, δυνατότητες επιτήρησης σε αέρα και θάλασσα, πολύ αποτελεσματικά ραντάρ, εξελιγμένες δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου, αλλά και αεράμυνας. Kαι βέβαια διαθέτει τον πύραυλο scalp naval που μπορεί να πλήξει στρατηγικούς στόχους στο έδαφος.

Το οπλοστάσιο της Languedoc

-Πύραυλους Scalp Naval (από τον Απρίλιο του 2018)

-Αντιαεροπορικούς πυραύλους Aster 15

-Πυραύλους για στόχους επιφανείας Εxocet MM40

-Τορπίλες MU90 κατά υποβρυχίων

-Ελικόπτερο ΝΗ90 Caiman

Tεχνικά χαρακτηριστικά

Μήκος: 142 μέτρα

"google ad"

Πλάτος: 20 μέτρα

Βάρος: 6.000 τόνοι

Ταχύτητα: 27 κόμβοι

Πλήρωμα: 109 άτομα. Μπορεί να φτάσει στα 144 μαζί με του ελικοπτέρου και των ειδικών δυνάμεων

Αυτονομία: 6.000 μίλια

in.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολοκλήρωση του πρώτου Φωτοβολταϊκού 500kW της Παγκρήτιας Ενεργειακής Κοινότητας από την ΑΕΝΑΟΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του πρώτου Φωτοβολταϊκού Πάρκου 500kW της...

Πρώτη συνάντηση της «Παγκρήτιας Δικτύωσης για το Περιβάλλον» στο Πάνορμο Ρεθύμνου

Αρχές Μάρτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη δια ζώσης συνάντηση της...