23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

ΓΓΕΕ: Με το βλέμμα στραμμένο στην ανάπτυξη των video games και του animation

Ημερομηνία:

Με το βλέμμα στραμμένο στην ανάπτυξη του τομέα της ψηφιακής και οπτικοακουστικής παραγωγής στην Ελλάδα, ειδικότερα των video games και του animation, είναι η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ).

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ) και η  Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, την Τετάρτη, στα γραφεία της ΓΓΕΕ.

Ανάμεσα στις δράσεις, οι οποίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν, είναι εκπαιδευτικά προγράμματα στο τομέα του video game development και του animation.  Τα προγράμματα θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Σύρο και απευθύνονται σε νέους και νέες ηλικίας 18-40 ετών.

Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, μίλησε για τις νέες δράσεις της ΓΓΕΕ στον τομέα των video games και του animation. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Παυσανίας Παπαγεωργίου, ενώ το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της ελληνικής κοινότητας Game development, του Ελληνικού Παραρτήματος της Ένωσης Δημιουργών Κινουμένων Σχεδίων ASIFA Hellas, ο πρόεδρος του διεθνούς φεστιβάλ Anima Syros, εκπρόσωποι του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), ανώτατα στελέχη του Συνεργατικού Σχηματισμού Ψυχαγωγικών και Δημιουργικών Τεχνολογιών & Εφαρμογών του Corallia (gi-cluster) και δημοσιογράφοι που δραστηριοποιούνται στο χώρο των παιχνιδιών.

Επιπλέον, αναμένεται να διοργανωθούν ελληνικές αποστολές σε επιχειρηματικά συνέδρια στο εξωτερικό και να υποστηριχθούν πρωτοβουλίες πάνω στο gaming και το animation αλλά και να διοργανωθεί το δεύτερο Athens Games Festival. Το εναρκτήριο βήμα θα θέσει το Global Game Jam Athens, που θα πραγματοποιηθεί στη Διπλάρειο Σχολή, 26-28 Ιανουαρίου 2018. Πρόκειται για μια παγκόσμια διοργάνωση που βασίζεται στην εθελοντική προσφορά και ατομική πρωτοβουλία και συνδιοργανώνεται από την Gifted Hellas ΑΜΚΕ, την ViRA (Virtual Reality Applications) και την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας  (Γ.Γ.Ε.Ε), χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ, ενώ για την τρέχουσα χρονιά Media Partner είναι η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.

Δείτε όλες τις δράσεις της ΓΓΕΕ στον τομέα των video games και του animation, εδώ:

 

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=vpqzQl7kctQ”]

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...