52 άτομα στις κλινικές Covid-19 στην Κρήτη, 12 στις ΜΕΘ – Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων καταγγέλει συρρίκνωση της Μονάδας Εμφραγμάτων

Κανένα σχόλιο

Ανησυχητικα γίνονται τα δεδομένα και στην Κρήτη με τις κλίνες ΜΕΘ αφού ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει σχετικά χαμηλός με άλλες περιοχές της χώρας, οι κλίνες γεμίζουν.

Πιο συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή στους 4 νομούς της Κρήτης νοσηλεύονται 52 άτομα με κορωνοϊού, οι 11 βρίσκονται σε ΜΕΘ εκ των οποίων οι 9 είναι διασωληνωμένοι. Συνολικά, οι διαθέσιμες κλίνες είναι 231 με τη δυνατότητα, σύμφωνα με τη διοικήτρια της 7η ΥΠΕ Κρήτης, να φτάσουν και τις 322 “μέσα σε λίγες ώρες”

Το ανησυχητικό είναι ότι στα νοσοκομεία της Κρήτης υπάρχουν μόλις 14 κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά κορωνοϊού αν και, σύμφωνα με την 7η ΥΠΕ, μέσα σε λίγο χρόνο οι διαθέσιμες κλίνες για ασθενείς που νοσούν βαριά από covid-19 μπορούν να γίνουν σε πρώτη φάση 26 και σε δεύτερη 55.

"Sponsored links"

Για τα υπόλοιπα περιστατικά οι ΜΕΘ είναι συνολικά 50 για όλη την Κρήτη ενώ, σύμφωνα με υπόσχεση που έδωσε ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, θα ανοίξουν άλλες 25 μέχρι τέλους του έτους.

Πάντως, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ νομού Χανίων:

“η υποτιθέμενη ΜΕΘ-COVID ΘΑ ξεκινήσει να κατασκευάζεται…κανείς δεν ξέρει πότε” ενώ σημειώνουν ότι έως τότε το «μάρμαρο» θα το πληρώσουν οι non-COVID ασθενείς της κοινής ΜΕΘ και της Μονάδας Εμφραγμάτων  η οποία θα συρρικνωθεί για τις ανάγκες της πανδημίας, ώστε να νοσηλευθούν οι ασθενείς COVID-19 σε κλίνες εντατικής θεραπείας!”

Πιο αναλυτικά, στην 7η ΥΠΕ (Κρήτης) έχουμε 46 νοσηλευτόμενους (από τις 231 διαθέσιμες κλίνες)

Νοσοκομείο Χανίων: 8 νοσηλευόμενοι σε κλίνη Covid – 1 διασωληνωμένος σε ΜΕΘ

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: 3 νοσηλευόμενοι σε κλίνη Covid

Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου: 10 νοσηλευόμενοι σε κλίνη Covid, 4 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ

ΠΑΓΝΗ: 23 νοσηλευόμενοι σε κλίνη Covid, 6 σε ΜΕΘ εκ των οποίων 4 διασωληνωμένοι

Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: 4 νοσηλευόμενοι σε κλίνη Covid, 1 στη ΜΕΘ

"Sponsored links"

Νοσοκομείο Κ.Υ. Σητείας: 1 νοσηλευόμενος σε κλίνη Covid

Νοσοκομείο Κ.Υ. Ιεράπετρας: 1 νοσηλευόμενοι σε κλίνη Covid

Νοσοκομείο Κ.Υ. Νεάπολης: 2 νοσηλευόμενοι σε κλίνη Covid

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις