Γενική συνέλευση “Ανταρσία στα Χανιά” για τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών την Παρασκευή στο Εργατικό Κέντρο Χανίων

Κανένα σχόλιο

Γενική συνέλευση για τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών, θα πραγματοποιήσει η παράταξη «Ανταρσία στα Χανιά – Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση για την Ανατροπή» την Παρασκευή στις 19:30 στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρονται τα εξής:

Η ανανέωση της εκλογής της παράταξης «Ανταρσία στα Χανιά – Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση για την Ανατροπή» στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων αποτελεί μια αναγνώριση της συμβολής της στους λαϊκούς αγώνες και της ανάγκης της ύπαρξης της αντικαπιταλιστικής φωνής μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Η επανεκλογή μας, μάς επιβάλλει το καθήκον να παίξουμε μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο το ρόλο μιας μαχητικής και ενωτικής για την αριστερά και τις αντιστάσεις αντιπολίτευσης.

"Sponsored links"

Ας είμαστε ξεκάθαροι, ούτε η νέα δημοτική αρχή, ούτε κανένας από όσους άσκησαν τα προηγούμενα χρόνια διοίκηση στον δήμο Χανίων δεν πρόκειται να ικανοποιήσει τις εργατικές ανάγκες και τα συμφέροντα. Αντίθετα αναμένεται να διαχειριστούν όλοι τους τις νέες επιθέσεις ενάντια στα δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Υπάρχουν κι άλλες μεγάλες μάχες που έχουμε να συνεχίσουμε στο δημοτικό συμβούλιο, στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές των Χανίων, ιδιαίτερα μετά την παταγώδη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 26ης Μάη. Είναι μια ήττα που ήρθε σαν αποτέλεσμα των μεγαλύτερων συμβιβασμών της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, του Τσίπρα και των υπουργών του. Άνοιξαν τα περιθώρια στην επιστροφή της Δεξιάς με την υιοθέτηση της διαχείρισης των πολιτικών των μνημονίων που φόρτωσαν στη πλάτη των εργαζόμενων νέα βάρη, με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, μηδενικούς διορισμούς, ελαστική εργασία και ανεργία, φορολογία των φτωχών και απαλλαγές στους επιχειρηματίες.

Καλούμε τον κόσμο των κινημάτων και της Αριστεράς να αντιπαρατεθούμε μαζί στις πολιτικές συμβιβασμού της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, που ανοίγουν το δρόμο στη Δεξιά και να συσπειρωθούμε στην αριστερά που αρνείται την διαχείριση του συστήματος. Για να χτίσουμε την αντικαπιταλιστική εναλλακτική των από τα κάτω. Για την δίκη και την καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Να μην αφήσουμε να περάσει η λογική της ηττοπάθειας και της προσαρμογής στη δεξιά συντηρητική αντεπίθεση σε δικαιώματα και ελευθερίες.

Η «Ανταρσία στα Χανιά – Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση για την Ανατροπή» πέντε χρόνια μετά την πρώτη εκλογή μας στο δημοτικό συμβούλιο των Χανίων, με μεγαλύτερη διάθεση και ορμή, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις μάχες των εργαζομένων και της νεολαίας, για να μην υποχωρήσει η δυναμική της αντίστασης σε πείσμα των συμβιβασμών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, για να μην επικρατήσει η αντιδραστική εξόρμηση της ΝΔ, να τσακίσουμε τον φασισμό, να ανοίξουμε το δρόμο για την αντικαπιταλιστική ανατροπή.

Γι’ αυτό καλούμε όλους και όλες να συμμετέχουν στην γενική συνέλευση της «Ανταρσία στα Χανιά» για τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών και για τη συνέχεια των αγώνων:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/06/2019

7.30μμ στο Εργατικό Κέντρο Χανίων»

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις