15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Γεραπετρίτης: Η απλή αναλογική έφερε την άνοδο του Χίτλερ και εμφύλιους πολέμους

Ημερομηνία:

Απίστευτες ατάκες ξεστόμισε χθες στην αίθουσα της βουλής ο υπουργός Επικρατείας  Γιώργος Γεραπετρίτης στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί το προτεινόμενο από την κυβέρνηση εκλογικό σύστημα και να εναντιωθεί στην απλή αναλογική. Κατηγόρησε ούτε λίγο ούτε πολύ ένα δημοκρατικό εκλογικό σύστημα, την απλή αναλογική, ως… υπαίτιο της ανόδου του Χίτλερ στην εξουσία, ενώ τη συσχέτισε ακόμα και με τον εμφύλιο και το μετεμφυλιακό ελληνικό κράτος!

«Οι εκλογές που έγιναν με απλή αναλογική οδήγησαν σε παντελή αδυναμία, σε εμφυλίους πολέμους, σε «μετεμφυλιακό κλίμα», σε πόλεμο», ανέφερε αρχικά ο υπουργός, ο οποίος στη συνέχεια έφερε ως παράδειγμα τη Βαϊμάρη, ρίχνοντας… ευθύνες στην απλή αναλογική για την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, το 1933!

«Από την απλή αναλογική της Βαϊμάρης οδηγηθήκαμε στις εκλογές του 1933 […], όπου εξαιτίας της αδυναμίας να συγκεντρωθεί ένας ισχυρός κυβερνητικός πόλος, ο Χίτλερ αναλαμβάνει την εντολή», ανέφερε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλο, αλλά και τον βουλευτή του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ