Γερμανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι φάρμακο που ήδη κυκλοφορεί θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό

Κανένα σχόλιο

Μία ομάδα Γερμανών ιολόγων, γενετιστών και επιστημόνων της φαρμακευτικής του Ινστιτούτου Leibnitz για την πρωτογενή έρευνα ανακάλυψεότι το φάρμακο που ήδη βρίσκεται στην κυκλοφορία στην Ιαπωνία με την επωνυμία Camostat Mesylate (εμπορικό όνομα: Foipan) θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cell και μπορείτε να την διαβάσετε πατώντας ΕΔΩ.

Η νέα έρευνα ξεκίνησε με μια προσπάθεια κατανόησης του τρόπου εισόδου του ιού στα ανθρώπινα κύτταρα και τη διαμόρφωση μίας στρατηγικής μπλοκαρίσματος της εισόδου.

"Sponsored links"

Όπως αναφέρεται σε σχετικό κείμενο, ο νέος κορωνοϊός εξαρτάται από ειδικές πρωτεϊνες στο ανθρώπινο σώμα με την επωνυμία TMPRSS2 για να εισέλθουν. Αυτός είναι και ο στόχος της θεραπευτικής παρέμβασης.

Οι ερευνητές μετά κοίταξαν αν υπάρχουν ήδη στην αγορά φαρμακευτικά σκευάσματα που μπορούν να σταματήσουν την είσοδο του ιού στο ανθρώπινο κύτταρο με το να διαστέλουν τη λειτουργία του TMPRSS2. Στη βάση προηγούμενων εργασιών για τον ιό SARS του 2003 ανακάλυψαν ένα υποψήφιο φάρμακο που ήδη βρίσκεται στην αγορά, το camostat mesylate, το οποίο αποδείχθηκε ότι σταματά την μόλυνση των πνευμονικών κυττάρων από κορωνοϊό.

Ο συγγραφέας της έρευνας Dr Markus Hoffmann, είπε σχετικά ότι “ο κορωνοϊός όπως και ο SARS χρησιμοποιούν τις πρωτεϊνες ACE2 και TMPRSS2 για να εισέλθουν στα ανθρώπινα κύτταρα. Και οι δύο κορωνοϊοί θα πρέπει να μολύνουν παρόμοια κύτταρα σε ασθενείς και μπορούν να προκαλούν την ασθένεια με παρόμοιους μηχανισμούς”.

Ο Dr Stefan Pöhlmann, καθηγητής από το ίδιο Ινστιτούτο πρόσθεσε:

“Γνωρίζουμε από προηγούμενη έρευνά μάς ότι το φάρμακο camostat mesylate ήταν αποτελεσματικά ενάντια σε άλλους κορωνοϊούς, συμπεριλαμβανομένου του SARS. Οπότε, δοκιμάσαμε αν είναι αποτελεσματικό και ενάντια στον νέο κορωνοϊό. Η έρευνά μας δείχνει ότι το camostal mesylate μπλοκάρει τη μόλυνση των ανθρώπινων κυττάρων με τον νέο κορωνοϊό. Επιπλέον, το camostat mesylate δεν επέτρεψε τη μόλυνση σημαντικών κυττάρων όπως τα πνευμονικά κύτταρα”.

 

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις